Memòria Viva

Tornar

Festes. La Festa de Comunitats de la Memòria omple d’activitats els barris.

Memòria Viva es desenvoluparà durant tota la setmana amb un cicle de converses i accions en diferents barris de la ciutat. Ens preguntarem: com s’han construït els relats sobre el passat de la ciutat? Quins paisatges han estat oblidats de l’imaginari col·lectiu dominant? Quines pràctiques i maneres de fer n’han estat excloses?

Entre els participants en aquestes activitats figuren cineastes com ara l’egípcia Salma El Tarzi; el col·lectiu Interference Archive de Nova York; la companyia teatral La Inefable; la Taula Comunitària del Rec Comtal; l’artista Marina Monsonís; el Grup de Dones del Casal de Gent Gran Mediterrània; QuimBel-do Dansa; Luciérnagas en Acción; l’Associació Carmel a la Vista, o l’arquitecta Kathrin Golda-Pongratz.

La plaça Comercial i el Born CCM seran l’escenari d’exposicions, programes de vídeo o cinema i ràdio al carrer. També hi haurà ball i celebració amb la gresca rumbera dels Rumba Nois i el Fandango Jarocho.

A més, el dissabte 19 d’octubre, Memòria Viva ocuparà la plaça Comercial, davant del Born CCM. L’espai s’omplirà de llocs on conversar, escoltar i fer: un espai de cuina, un de brodat documental, el set de ràdio al carrer (en col·laboració amb la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona), l’espai de remescla d’arxius i el playground, una zona de joc autoconstruït i autorganitzat per restituir l’ús de l’espai públic com a espai de joc lliure per a nens i nenes.

Més informació aquí.

 


Del 13 al 19 d'octubre us convidem a fer memòria. Nombrosos col·lectius veïnals, agents culturals i comunitats de memòria ocuparan l'espai públic per compartir els seus processos de treball i contribuir, així, a restituir les memòries populars i col·lectives de la ciutat a partir de les pràctiques culturals.

Memòria Viva és una celebració de la memòria com una eina per a transformar el present i pensar el futur. És un convit a experimentar les pràctiques culturals que realitzen col·lectius de memòria. És una trobada oberta a tothom, per a descobrir relats no reconeguts, que tenen les arrels als territoris i la vida quotidiana. És un temps i un espai per revelar relats, paisatges i pràctiques del passat de la ciutat que han estat menystingudes, excloses o oblidades.

Un dels reptes de la trobada és fer memòria, no només a través de la paraula, sinó també a través del fer, de les pràctiques col·lectives. Farem memòria per construir nous imaginaris de futur, i ho farem conversant, a través de la costura, el pensament, l'escolta, el joc i la cuina. Lluny de folkloritzar aquestes pràctiques o convertir-les en espectacle, les activem en el present i convidem a tothom a participar-hi.

Memòria Viva és un projecte de Cultura Viva - ICUB i la Regidoria de Memòria Democràtica ,amb la col·laboració de Pla de Barris i El Born CCM.

Podeu consultar totes les activitats al següent enllaç

El Born CCM i altres espais de la ciutat

Adreça:
Pl Comercial, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
El Born CCM i altres espais de la ciutat
Quan
Del 13/10/2019 al 19/10/2019.

M'agrada 26

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix