‘Laika’

Tornar

Infants. La història de la Laika, la gossa que tripulava l’Sputnik 2.

La Laika va ser el primer ésser viu que va orbitar al voltant de la Terra. També va ser el primer ésser viu que va morir en òrbita. La Laika va ser la gossa que tripulava l’Sputnik 2, la nau que els russos van enviar a l’espai el novembre del 1957.

Els Xirriquiteula n’han rescatat la història i ens l’expliquen en un escenari on conviuen actors i titelles, ombres i llums, projeccions i gestos… Es tracta d’una història tan humana que només podia protagonitzar-la un animal, i tan animal que només podia ser-ne responsable l’ésser humà.

Laika va guanyar dos premis a la Fira de Titelles de Lleida del 2018 (Drac d’Or al millor espectacle, atorgat pel jurat infantil, i Drac d’Or a la millor escenografia) i va ser reconeguda als Premis de la Crítica de Barcelona com a millor espectacle per a públic familiar del 2018.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Centre Cívic Zona Nord.


A càrrec de Xirriquiteula Teatre.

Durada: 55 minuts. Públic familiar.

La Laika va ser el primer ésser viu que va orbitar la Terra. També va ser el primer ésser viu que va morir en òrbita.
La Laika va viure a Moscou durant la guerra freda. Va passejar pels seus carrers i places. Va passar gana i fred. I va buscar, com tots els éssers vius, una miqueta d´amor per escalfar-se el cor. La Laika té entrada a la Viquipèdia perquè va ser símbol de tota una època i d´una gran cursa, la de la conquesta de l´espai. Ella va ser la gossa que tripulava l´Sputnik 2, la nau que els russos van enviar a l´espai el novembre del 1957.

Però la Laika, malgrat que va arribar a estar tan i tan amunt, era una gossa. I els gossos, com altres animals, sembla que puguin ser sacrificats pel bé de la ciència sense cap mena de remordiment: així que els russos van rescatar la Laika dels carrers de Moscou, la van ensinistrar, la van enviar a l´espai i la van fer la gossa més famosa del moment, però ningú va pensar que havia de tornar. I la van deixar allà, donant voltes a la Terra, matant el temps i morint-se.

Els Xirriquiteula han rescatat la seva història i ens l´expliquen en un escenari on conviuen actors i titelles, ombres i llums, projeccions i gestos... Una història tan humana que només podia protagonitzar-la un animal, i tan animal que només podia ser-ne responsable l´ésser humà.

Laika va conquerir dos premis a la Fira de Titelles de Lleida del 2018 (Drac d´Or al Millor Espectacle, segons el Jurat Infantil, i Drac d´Or a la Millor Escenografia) i va ser reconeguda als Premis de la Crítica de Barcelona com el Millor Espectacle del 2018 per a Públic Familiar.

Centre Cívic Zona Nord

Adreça:
C Vallcivera, 14
Districte:
Nou Barris
Barri:
Ciutat Meridiana
Codi postal:
08033
Població:
Barcelona
On
Centre Cívic Zona Nord
Quan
26/10/2019

Telèfon

Telèfon:
932562900
Fax:
932562929

M'agrada 14

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix