‘Decameró’

Tornar

Espectacles. Deu veus singulars aborden els nous horitzons sota l’esperit decameronià.

Han passat cinquanta anys d’ençà que Pier Paolo Pasolini va rodar Il Decameron, una pel·lícula inspirada en la novel·la de Boccaccio i els seus contes eròtics, que, al llarg de deu jornades, són narrats per deu joves retirats al camp per esquivar la pesta bubònica que assolava Florència.

L’obra mestra del florentí reunia des de contalles de l’antiguitat clàssica fins a fabliaux populars medievals, i amb la seva sensibilitat humanista s’erigia com a pont entre l’edat mitjana i la modernitat europea.

Al film del 1970, en canvi, Pasolini va convertir la vida napolitana en la veritable protagonista de la pel·lícula, amb l’afany de retratar una de les poques realitats sociològiques que encara es resistien a ser absorbides per la nova cultura consumista global.

L’espectacle inaugural de la nova temporada 2020-2021 aplega deu veus singulars sota aquell esperit decameronià que es refugiava de les turbulències més devastadores a fi de no deixar-se arrossegar per un present desconcertant. Tal vegada en la seva pluralitat podrem trobar alguns punts de claror que ens ajudin a orientar-nos per fer front als nous horitzons que tot just comencem a albirar.

Horaris


Autoria: Carnevali, Comadira, Cunillé, Dimitriadis, El Hachmi, Luri, Marín-Dòmine, Morales, Novarina, Perejaume

Han passat cinquanta anys d´ençà que Pier Paolo Pasolini va rodar Il Decameron, una pel·lícula inspirada en la novel·la de Boccaccio i els seus contes majorment eròtics que, al llarg de deu jornades, són narrats per deu joves retirats al camp per esquivar la pesta bubònica que assolava Florència.

L´obra mestra del florentí reunia des de contalles de l´antiguitat clàssica fins a fabliaux populars medievals, i amb la seva sensibilitat humanista s´erigia en pont entre l´edat mitjana i la modernitat europea. Al seu film de 1970, en canvi, Pasolini va convertir la vida napolitana en la veritable protagonista de la pel·lícula, amb l´afany de retratar una de les poques realitats sociològiques que encara es resistien a ser absorbides per la nova cultura consumista global.

L´espectacle inaugural de la nova temporada 2020/2021 aplega deu veus singulars sota aquell esperit decameronià, el qual es refugiava de les turbulències més devastadores a fi de no deixar-se arrossegar per un present desconcertant. Tal vegada, en la seva pluralitat, hi podrem trobar alguns punts de claror que ajudin a orientar-nos per fer front als nous horitzons que tot just comencem a besllumar.

Fantasmes de la nit (Un nocturn), de Narcís Comadira. Direcció Marta Angelat. Amb Víctor Pi
Poesia per l´Zlatan (Manifest per un nou teatre), de Davide Carnevali. Traducció Albert Arribas. Direcció Ferran Dordal. Amb Melcior Casals
La llum del futur no deixa ni per un instant de ferir-nos, de Marta Marín-Dòmine. Direcció Yvette Vigatà. Amb Carol Muakuku
Tàntal, de Dimitris Dimitriadis. Traducció Joan Casas. Direcció Albert Arribas. Amb Sàskia Giró
Fam, de Najat El Hachmi. Direcció Ester Nadal. Amb Adriana Fuertes
Saliva legal, de Cristina Morales. Direcció Neus Suñé. Amb Desirée Cascales Xalma
L´arboricultor, de Perejaume. Direcció Mia Parcerisa. Amb Paula Blanco​​​​​​​
L´esperança cega, de Gregorio Luri. Direcció Glòria Balañà Altimira. Amb Pepo Blasco
Una visita al Museu Criminològic, de Lluïsa Cunillé. Direcció Imma Colomer. Amb Lina Lambert
L´ull de la matèria, de Valère Novarina. Traducció Albert Arribas Direcció Xavier Albertí. Amb Oriol Genís

Sala Petita - Teatre Nacional de Catalunya

Adreça:
Pl Arts, 1
Districte:
Eixample
Barri:
El Fort Pienc
Codi postal:
08013
Població:
Barcelona
On
Sala Petita - Teatre Nacional de Catalunya
Quan
Del 01/10/2020 al 25/10/2020.

Telèfon

Tel.:
933065700
Fax:
933065701
Telèfon venda d'entrades:
933 065 720

Web

Web venda d'entrades:
www.tnc.cat

M'agrada 20

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix