Lectures dramatitzades 'Una venjança com n'hi ha poques + Es rifa un home! + Les cartes'

Tornar


Tres autores de teatre català de principis del segle XX que mereixen ser redescobertes

Tres textos de tres creadores multidisciplinàries en les quals conviu amb tota naturalitat la faceta d´escriptores teatrals amb la d´altres àmbits com les arts plàstiques, la música o el periodisme.

A Una venjança com n´hi ha poques, «tragèdia en un acte», l´última trobada entre un burgès ric i la seva amant serveix a Lluïsa Denís per retratar les violències que amaguen les relacions desiguals entre sexes. L´autora va publicar els seus dos únics textos teatrals el 1931, any de la mort del seu marit Santiago Rusiñol, amb el qual dialoga explícitament la segona obra de Denís, Els caçadors furtius.

A Es rifa un home!, «apunt satíric en un acte» de 1935 que és el primer text teatral de Rosa Maria Arquimbau, un club de senyores organitza una rifa per adoptar un atractiu jove aristòcrata que ha quedat en la misèria per l´adveniment de la República. La companyia Vila-Daví va estrenar al Romea i al Poliorama tres obres teatrals més de l´autora durant la Guerra Civil, però el conjunt de la seva producció va restar inèdita.

Les cartes és un dels textos dramàtics més sorprenents de Víctor Català, i no va ser publicat fins un any després de la mort de Caterina Albert. En aquest monòleg presentat com un experiment escènic, una dona anònima mira d´explicar les seves dissorts amb una espontaneïtat narrativa i lingüística que posa en tensió constant els codis de la teatralitat, i anticipa la ironia tragicòmica del teatre rodoredià.

- 'Una venjança com n'hi ha poques', de Lluïsa Denís
Direcció: Ester Villamor

- 'Es rifa un home!', de Rosa Maria Arquimbau
Direcció: Marta Aran

- 'Les cartes', de Víctor Català
Direcció: Clara Manyós

Fitxa artística
Autoria: Lluïsa Denís, Rosa Maria Arquimbau i Víctor Català
Direcció: Ester Villamor, Marta Aran i Clara Manyós

Horaris

Sala Petita - Teatre Nacional de Catalunya

Adreça:
Pl Arts, 1
Districte:
Eixample
Barri:
El Fort Pienc
Codi postal:
08013
Població:
Barcelona
On
Sala Petita - Teatre Nacional de Catalunya
Quan
22/12/2020

Telèfon

Tel.:
933065700
Fax:
933065701

Web

Web:
www.tnc.cat

M'agrada 16

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix