“Victor Papanek: La política del disseny”

Tornar

Exposicions. Primera gran retrospectiva sobre el dissenyador nord-americà, precursor de la sostenibilitat en el disseny.

El dissenyador, autor i activista Víctor Papanek (1923-1998) va ser un dels pioners del disseny contemporani i un dels precursors més influents de l’activisme social i la sostenibilitat en el disseny.

Papanek és autor del llibre Disseny per al món real (1971), encara avui dia el més llegit sobre disseny. En aquest treball fa una crida per a la inclusió, la justícia social i la sostenibilitat, temes que avui continuen sent de gran rellevància per al disseny.

Aquesta exposició és la primera gran retrospectiva centrada en el dissenyador. Presenta peces originals procedents de l’arxiu de la Fundació Victor Papanek, a més d’objectes d’alguns dels seus contemporanis com ara Buckminster Fuller i el grup radical Global Tools.

La mostra s’estructura per temes a partir de l’obra de Papanek i dels seus contemporanis: la política sobre dades i sobre els mitjans, les estructures socials digitals, la biotecnologia, la metodologia del disseny o del pensament del dissenyador, la sostenibilitat i la inclusió social. Tot plegat amb una reflexió de fons: la importància del disseny com a eina política.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu del Disseny de Barcelona.


L´exposició Victor Papanek: la política del disseny és la primera gran retrospectiva centrada en el dissenyador, autor i activista Victor J. Papanek (1923-1998).

Quin ha de ser avui el rol del disseny i del dissenyador per ser veritablement útils a la societat? Aquest és un debat molt present arreu en les darreres dècades i una reflexió que ja va abordar Víctor Papanek, un dels pioners del disseny contemporani i un dels precursors més influents de l´activisme social i la sostenibilitat en el disseny. Les idees i preguntes que Papanek ja abordava durant els anys seixanta continuen sent de gran rellevància per al disseny i constitueixen l´essència del disseny crític, social, inclusiu i interdisciplinari.

Papanek és autor del llibre Disseny per al món real (1971), encara avui dia el més llegit sobre disseny. En aquest treball fa una crida per a la inclusió, la justícia social i la sostenibilitat, temes que avui continuen sent de gran rellevància per al disseny.

La vida i l´obra de Papanek es presenten en aquesta exposició a través d´una àmplia sèrie de peces originals i evocadores procedents de l´arxiu de la Fundació Victor Papanek, a més d´objectes d´alguns dels seus contemporanis com Buckminster Fuller i el grup radical Global Tools, entre d´altres. Les idees de Papanek traslladades al segle XXI i el seu impacte durador les trobarem també als projectes de diversos dissenyadors i artistes internacionals relacionats amb el camp del disseny crític, social i activista.

La mostra s´estructura per temes a partir de l´obra de Papanek i els seus contemporanis, com la política sobre dades i sobre els mitjans, les estructures socials digitals, la biotecnologia, la metodologia del disseny o design thinking, la sostenibilitat i la inclusió social amb una reflexió de fons: la importància del disseny com a eina política.

Aquesta exposició és una col·laboració entre el Museu del Disseny de Barcelona i el Vitra Design Museum, juntament amb la Fundació Victor J. Papanek, Universitat d´Arts Aplicades de Viena.

Museu del Disseny de Barcelona

Adreça:
Pl Glòries Catalanes, 37*38
Districte:
Sant Martí
Barri:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
Museu del Disseny de Barcelona
Quan
Del 31/10/2019 al 02/02/2020.

Telèfon

Centraleta:
932566800
Reserves:
932566801

M'agrada 37

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix