“Una infància sota les bombes”

Tornar

Exposició. Una exposició sobre les infanteses truncades per una guerra que va fer perdre el seu món a molts nens i nenes.

“Una infància sota les bombes”, la nova exposició d’El Born Centre de Cultura i Memòria, ens apropa a les infanteses truncades per una guerra que va fer perdre el seu món a molts nens i nenes, obligats a participar-hi sense ús de raó. Potser precisament per això va deixar cicatrius permanents, no sempre visibles, en aquells que van aconseguir sobreviure al conflicte.

L’exposició està estructurada entorn de tres eixos temàtics. El primer evoca la Barcelona del 1938 i l’impacte dels bombardejos sobre la ciutat i les persones. El segon fa presents els infants que van ser testimonis directes del conflicte bèl·lic a través dels dibuixos on van representar el que van veure i viure. El tercer penetra en l’univers dels adults que van patir els bombardejos quan eren infants i en els llenguatges que es poden explorar al llarg de la vida per expressar, com una necessitat i un compromís, el que es viu després d’haver escapat de les bombes.

Aquest fil discursiu permet connectar el passat amb el present, i ens convida finalment, des de la contemporaneïtat, a reflexionar sobre un món en conflicte constant.

Horaris


'Una infància sota les bombes' és la nova exposició d'El Born CCM que ens apropa a les infanteses truncades per una guerra que va fer perdre el seu món a tantes nenes i tants nens obligats a participar-hi sense ús de raó. Potser precisament per això, va deixar cicatrius permanents, però no sempre visibles, en aquells que van aconseguir sobreviure.

L'exposició està estructurada en tres àmbits. El primer evoca la Barcelona de 1938 i l'impacte dels bombardejos sobre la ciutat i les persones. El segon fa presents els nens i les nenes que van ser testimonis directes del conflicte bèl·lic, a través dels dibuixos on representaren allò que van veure i viure. El darrer àmbit penetra en l'univers dels adults que van patir els bombardejos quan eren infants i en els llenguatges que poden ser explorats al llarg de la vida per expressar, com una necessitat i un compromís, allò que es viu en haver escapat de les bombes.

Aquest fil discursiu permet connectar passat i present, i ens convida finalment, des de la contemporaneïtat, a reflexionar sobre un món en conflicte constant.

El Born Centre de Cultura i Memòria

Adreça:
Pl Comercial, 12
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
El Born Centre de Cultura i Memòria
Quan
Del 27/09/2018 al 31/03/2019.

Telèfon

Informació:
932566851
Reserves:
932566850 (de dl. a dv. de 9.30 a 19 h)
Telèfon de reserves:
93 256 68 50

M'agrada 148

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix