Exposició 'Perich 1941-1995. Humor amb ulls de gat'

Tornar

Reobertura el 2 de juny.

Jaume Perich va ser un dels humoristes més incisius, influents i populars d´aquest país. Amb mirada felina, penetrant i indòcil, Perich va retratar la nostra societat durant el darrer terç del segle XX. L´u de febrer de 2020 es compleixen vint-i-cinc anys de la seva mort i encara avui la seva visió lúcida i rebel es manté vigent amb una força insòlita.

El seu humor punyent és capaç d´il·luminar des dels temes més banals als més complexos, sempre des d´un punt de vista inequívocament progressista i fortament polititzat.

El Born CCM vol reivindicar la seva figura, la seva obra i el seu llegat, un llegat que la família ha dipositat a l´Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. Així, a ´Humor amb ulls de gat´ s´hi pot veure una quantitat molt important de dibuixos originals i documentació personal que mai abans havia sortit a la llum.

Aquesta mostra pretén també evocar l´ofici de dibuixant de premsa i esdevenir un clam a favor de la llibertat d´expressió. Perich és una figura paradigmàtica que, lluitant contra la censura, va retratar de manera mordaç el món que l´envoltava i alhora va aconseguir desvetllar, mitjançant la rialla, els punts febles d´un sistema i una societat carregada de problemes i contradiccions.

Exposició temporal coproduïda amb l´Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i comissariada per Jaume Capdevila-KAP.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Casanova.

El Born Centre de Cultura i Memòria - Sala Casanova

Adreça:
Pl Comercial, 12
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
On
El Born Centre de Cultura i Memòria - Sala Casanova
Quan
Des de 05/03/2020 al 10/01/2021

Telèfon

Informació:
932566851
Reserves:
932566850

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix