Exposició 'Objectes de desig. Surrealisme i disseny 1924 - 2020'

Tornar

L'entrada inclou les exposicions vigents en el moment de la visita. Degut a l'aforament de seguretat, consulteu les mesures per a la visita al centre


Des dels seus inicis, el surrealisme es va inspirar en el disseny i en els objectes quotidians. No obstant això, l´impacte que va tenir aquest moviment artístic sobre el disseny, especialment després de la Segona Guerra Mundial, és poc conegut.

En aquesta exposició s´explora l´intercanvi en totes dues direccions entre surrealisme i disseny, juxtaposant obres d´art surrealista i peces de disseny destacades dels últims cent anys.

Després de presentar-se oficialment el 1924 amb la publicació del Manifest del surrealisme d´André Breton, el surrealisme es convertir ràpidament en un moviment intel·lectual i polític internacional els membres del qual provenien de diversos orígens i disciplines, entre les quals l´escriptura, el cinema i les belles arts. El disseny i els objectes quotidians van ser una gran font d´inspiració i van tenir un paper crucial en la seva evolució. Menys conegut és, malgrat això, l´impacte decisiu del surrealisme en el disseny, que ha tingut un paper cabdal per alliberar el disseny del dogma funcionalista segons el qual "la forma segueix la funció". A la llum de la creixent crítica adreçada al disseny racionalista a partir dels anys trenta i, especialment, després de la Segona Guerra Mundial, el surrealisme va obrir nous camins que abordaven les emocions, les fantasies, les pors i altres qüestions existencials.

L´exposició aportarà llum sobre aquest diàleg creatiu fascinant i continuat, juxtaposant obres d´art surrealista i peces de disseny per tal de revelar uns paral·lelismes que rarament s´han estudiat. També s´hi inclouran pintures, escultures, objectes de col·lecció, cartells, revistes, llibres i fotografies, com també pel·lícules històriques. Entre els artistes exposats hi ha Gae Aulenti, Björk, Claude Cahun, Achille Castiglioni, Giorgio de Chirico, Le Corbusier, Salvador Dalí, Isamu Noguchi o Meret Oppenheim, entre molts altres.

Exposició produïda i organitzada amb el Vitra Design Museum
Patrocinada per Hugo Boss
Amb el suport d´Art Mentor Foundation Lucerne

Horaris

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Del 01/06/2020 al 27/09/2020.

Telèfon

Informació:
934768600 CaixaFòrum
Informació:
902223040 Fundació La Caixa
Fax:
934768635

M'agrada 122

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix