“Montesa. La forja d’un mite”

Tornar

Reobertura, 9 de juny

Exposicions. La història industrial i esportiva de l’empresa catalana de motocicletes.

“Montesa. La forja d’un mite. 75 anys d’història del món del motor a Catalunya” recupera la història industrial i esportiva de l’empresa catalana de fabricació de motocicletes Montesa, fundada el 1945 per Pere Permanyer, que ha marcat tota una època en el món del motor a Catalunya, Espanya i Europa.

L’exposició destaca la importància de la producció industrial, de la investigació i del disseny de la mítica marca, com també l’acord amb Honda que en va garantir la supervivència. Des de la seva fundació, Montesa ha creat més de 150 models i ha aconseguit 71 títols mundials, des del primer d’Ulf Karlson el 1980 fins al darrer de Toni Bou (ja en són 26) el 2019.

La mostra presenta 43 models diferents de motocicletes, cedides per diversos col·leccionistes i per la Col·lecció Permanyer del Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, entre els quals destaquen models mítics de la indústria del motor com ara la Impala, la Brío, la Cota, la Mini Mini i el primer model que va sortir de fàbrica, l’A-45.

Horaris


L´exposició, que té com a comissaris Pep Itchart i Santi Ruiz, recorda els 75 anys de la història industrial i esportiva de l´empresa catalana de fabricació de motocicletes Montesa, fundada el 1945 per Pere Permanyer, que ha marcat tota una època en el món del motor a Catalunya, Espanya i Europa.

Aquesta és una de les activitats programades amb motiu dels 75 anys de Montesa per recordar aquest aniversari i alhora homenatjar els empresaris i emprenedors catalans.

L´exposició proposa un recorregut pels 75 anys de Montesa, destacant la importància de la producció industrial, de la investigació i del disseny d´una marca tan important, com també l´acord amb Honda que en va garantir la supervivència. S´hi presenten 43 models diferents de motocicletes, cedides per diversos col·leccionistes i per la Col·lecció Permanyer del Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, entre els quals destaquen models mítics de la indústria del motor com la Impala, la Brío, la Cota, la Mini Mini i el primer model que va sortir de fàbrica, l´A-45.

Montesa va ser fundada el 1945 per l´empresari i emprenedor Pere Permanyer. Des de la fundació de la mítica marca se n´han creat més de 150 models. La producció total supera les 450.000 unitats en els diversos centres de producció que l´empresa ha tingut al llarg de la seva història: als carrers Còrsega i Pamplona (Barcelona), Esplugues de Llobregat i Santa Perpètua de Mogoda. La marca ha aconseguit 71 títols mundials, des del primer d´Ulf Karlson el 1980 fins al darrer de Toni Bou (ja en són 26) el 2019.

Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

Adreça:
Pg Gràcia, 107
Districte:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08008
Població:
Barcelona
On
Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya
Quan
Del 09/06/2020 al 06/09/2020.

Telèfon

Tel.:
932388091
Fax:
932334010

M'agrada 68

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix