“Luxe. Dels assiris a Alexandre el Gran”

Tornar

Exposicions. Ivoris, joies, relleus, vidre i or provinents del Bristish Museum.

Els antics imperis assiri, babilònic, fenici i persa van tenir en comú amb Alexandre el Gran el propòsit d’estendre el poder més enllà dels propis límits.

Els seus territoris van ser l’escenari de lluites incessants, però també d’un comerç intens de matèries primeres, metalls preciosos i objectes manufacturats.

De tot això n’ha quedat testimoni en l’excepcional qualitat i refinament dels objectes de luxe adquirits per les elits al llarg de centenars d’anys. Una bella selecció d’aquests objectes, que prové del fons del British Museum, es presenta en aquesta exposició al CaixaForum.

Horaris

Altres

Se celebra a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.
Es venen les entrades a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.


Ivoris, joies, relleus, vidre, or i metalls de totes les parts del Pròxim Orient antic ens mostren la importància del luxe en les relacions de comerç i poder de les antigues civilitzacions.
En aquesta exposició es fa un extens recorregut per la producció, varietat i valor d'aquests objectes preuats, des del 900 fins al 300 aC.

Els antics imperis assiri, babilònic, fenici i persa van tenir en comú amb Alexandre el Gran el propòsit i la cobejança d'estendre el seu poder més enllà dels seus propis límits. Aquests imperis ocupaven una àrea compresa entre les actuals Espanya i Índia, i formaven un corredor de comunicació i una zona de pas indispensable entre el món mediterrani i Àsia. Aquests territoris van ser l'escenari de lluites incessants, conquestes i saquejos de tota índole, però també d'un intens comerç de matèries primeres, metalls preciosos i objectes manufacturats. De tot això, ens n'ha quedat un testimoni fefaent en l'excepcional qualitat i refinament dels objectes de luxe adquirits per les elits al llarg de centenars d'anys.

La bella col·lecció d'objectes fascinants que recull aquesta exposició i que prové dels fons del Bristish Museum ens ajuda a entendre les cultures antigues, que competien i alhora interactuaven les unes amb les altres mitjançant el consum d'objectes de luxe. Aquestes civilitzacions van dur a terme interaccions complexes i en àmbits diversos les unes amb les altres, fins al punt de generar una època de dinamisme i de gran prosperitat en una extensa regió, que, a la llarga, va constituir un gran premi per a un governant extraordinàriament ambiciós, Alexandre el Gran.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Del 05/04/2019 al 11/08/2019.

Telèfon

Informació:
934768600 CaixaFòrum
Informació:
902223040 Fundació La Caixa
Fax:
934768635

Web

Web venda d'entrades:
caixaforum.es

M'agrada 35

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Els usuaris que han vist això també han vist...

Comparteix