“L’empremta familiar”

Tornar

Sala 2

Exposicions. Nancy Borowick capta amb la seva càmera els darrers anys de la vida dels seus pares.

Solament quan ens enfrontem a la nostra pròpia mort, entenem i valorem la vida. Aquesta és la història de la família Borowick, de les experiències dels pares de l’autora de la mostra, Nancy Borowick, els quals van rebre tractament per un càncer avançat al mateix temps. L’exposició narra els últims capítols de la vida de cadascun d’ells, que es van apagar amb 364 dies de diferència. 

“L’empremta familiar” se centra en l’amor i en la vida davant la mort, vol retre homenatge als pares de la fotògrafa i recordar-los, vol mostrar-ne la força i l’amor com a persones i com a parella, basant-se en la dualitat de la vida: el bé i el mal, el que és important i el que és banal.

El retrat d’una filla sobre l’amor i la pèrdua.

Horaris


El festival DOCfield, que s'inaugura el 8 de novembre al Palau Robert, és una iniciativa col·lectiva de la ciutat que lidera la Fundació Photographic Social Vision i que reconeix el valor de la fotografia documental i le fotoperiodisme. DOCfield Barcelona celebra enguany la seva 6ª edició entorn del tema "Amor. Efectes de l'afecte". El festival compta amb 7 exposicions oficials i 16 mostres en seus convidades, organitza visites guiades, projeccions i trobades amb autors, organitza la V edició del premi de maquetes de fotollibre i una jornada professional per a professionals de la comunicació i del tercer sector.

L'exposició del festival DOCfield Barcelona 2018 "L'empremta familiar", que es pot visitar a la Sala 2 fins al 3 de febrer de 2019, explica com la fotògrafa Nancy Borowick capta amb la seva càmera i amb fotos en blanc i negre, amb la sensibilitat i sentiment d'una filla, els darrers anys de la vida dels seus pares, que van rebre tractament al mateix temps per un càncer avançat. Un relat colpidor que narra els últims capítols de les seves vides, que es van apagar amb 364 dies de diferència; es van morir en els anys 2013 i 2014.

"L'empremta familiar" és una història sobre la vida i l'amor més que no pas sobre el càncer i la mort, la història íntima d'un matrimoni que es va sotmetre a tractament en paral·lel. La parella va estar casada 34 anys. Els pares de la Nancy van conèixer el diagnòstic quan ella tenia 20 anys i la seva reacció instantània va ser treure la càmera. I ho va documentar tot: visites a l'hospital, sessions de quimioteràpia, dinars i sopars en família, el casament de la filla...

Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

Adreça:
Pg Gràcia, 107
Districte:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08008
Població:
Barcelona
On
Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya
Quan
Del 29/10/2018 al 03/02/2019.

Telèfon

Telèfon:
932388091
Fax:
932334010

M'agrada 14

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix