“La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental”

Tornar

Exposicions. Mostra sobre Joan Brossa i l’escena internacional de la poesia experimental.

“La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental, 1946-1980” és un dels projectes més destacats de l’Any Brossa.

L’exposició repassa les diverses tendències de la poesia experimental a Europa i Amèrica entre els anys 1946 i 1980, moment en què Joan Brossa desenvolupa el seu llenguatge poètic.

Entre d’altres, l’exposició presenta obres i documentació de Felipe Boso, Bernard Heidsieck, Edgardo Antonio Vigo, Fernando Millán, Eugen Gomringer, Amanda Berenguer, BpNichol, Nicanor Parra, Paul de Vree, Elena Asins, François Dufrêne, Décio Pignatari, Brion Gysin, Mathias Goeritz o Mary Ellen Solt.

Horaris


Amb l'objectiu de contextualitzar la recerca poètica de Brossa, La xarxa al bosc vol oferir una mirada àmplia i necessàriament fragmentària de la galàxia de poetes que van eixamplar enormement el camp d'expressió poètica i van influir en la resta d'àmbits creatius. El període de l'exposició –de 1946 a 1980– ve determinat per l'aparició a París del lletrisme, que va organitzar la seva primera activitat pública el gener de 1946, i l'inici d'una dècada, la de 1980, en què Brossa començarà a ser àmpliament reconegut. Entre aquests dos anys, poetes de tots els racons d'Europa i Amèrica exploren noves vies per fer dialogar la poesia amb les eines i els llenguatges del present. És també en aquest període quan es multipliquen els grups, revistes, festivals i plataformes que acaben conformant una xarxa gairebé infinita que traspassa fronteres i que fa circular poemes visuals, concrets i sonors en tota mena de suports, sovint efímers i de baix cost.

L'exposició se centra en tots aquests suports per mostrar no només les creacions d'aquests poetes sinó també per fer evident els mitjans d'intercanvi de l'època i mostrar textos teòrics que ajuden a entendre els plantejaments que hi ha al darrere d'aquesta vasta producció.

Entre d'altres, l'exposició presentarà obres i documentació de Felipe Boso, Bernard Heidsieck, Edgardo Antonio Vigo, Fernando Millán, Augusto de Campos, Eugen Gomringer, Amanda Berenguer, bpNichol, Nicanor Parra, Guillem Viladot, Arrigo Lora-Totino, Paul de Vree, Elena Asins, François Dufrêne, Décio Pignatari, Brion Gysin, Ernst Jandl, Antonio Caro, Bob Cobbing, Guillermo Deisler, Pierre i Ilse Garnier, Alain Arias-Misson, Jiří Kolář, Salette Tavares, Marcel Broodthaers, Mathias Goeritz, Mary Ellen Solt, António Aragão, Ferdinand Kriwet, José Luis Castillejo, John Furnival i Juan Luis Martínez.

Tot aquest material estarà presentat en diàleg amb obres de Joan Brossa. Obres procedents de: Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Fondazione Bonotto, Archivo Lafuente, AcquAvivA Archives, Arquivo Fernando Aguiar, Museu Jaume Morera, Fundació Privada Guillem Viladot, Arxiu Hac Mor Xargay, Fundació Joan Brossa i els arxius personals d'Eduard Escoffet, Salette Brandão, Vicenç, Altaió, família Iglésias Colomer, Glòria Bordons i Manuel Guerrero.

L'exposició es podrà visitar fins al 29 de setembre i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

Espai Joan Brossa - Fundació Joan Brossa

Adreça:
C Seca, 2
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Espai Joan Brossa - Fundació Joan Brossa
Quan
Del 16/05/2019 al 17/11/2019.

Telèfon

Telèfon:
934589994
Telèfon d'informació:
934589994

M'agrada 42

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix