“La utopia paral·lela. Ciutats somiades a Cuba (1980-1993)”

Tornar

Exposicions. Entre el 1980 i el 1993 va tenir lloc a Cuba el projecte de crear una arquitectura occidental sense mercat.

Entre el 1980 i el 1993 a Cuba va tenir lloc un projecte insòlit i contradictori: la creació d’una arquitectura occidental sense mercat, la posada en òrbita d’una utopia col·lectiva ignorada pel mateix Estat socialista, l’activació d’un moviment que va començar com a crítica a l’urbanisme oficial de l’època i que avui cobra actualitat com una espasa de Dàmocles sobre les construccions del capitalisme d’Estat a la vista.

“La utopia paral·lela” és una arqueologia que excava en diversos projectes concebuts per la generació d’arquitectes nascuts amb la Revolució i que van esclatar intel·lectualment en la dècada dels anys vuitanta del segle passat.

Aquells anys van ser definits per l’arquitecta i escriptora Emma Álvarez-Tabío Albo com a “dècada ciutadana” de la Revolució i pel crític Gerardo Mosquera com a “dècada prodigiosa”.

“La utopia paral·lela” no tracta d’edificis concrets sinó de somnis urbans. Una utopia col·lectiva, que ha crescut als vessants de la utopia estatal guiada per l’afany irrenunciable de convertir l’arquitectura en ciutat.

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Virreina Centre de la Imatge.


Entre el 1980 i el 1993, va tenir lloc a Cuba un projecte insòlit i contradictori: la creació d´una arquitectura occidental sense mercat, la posada en òrbita d´una utopia col·lectiva ignorada pel mateix Estat socialista, l´activació d´un moviment que va començar com a crítica a l´urbanisme oficial de l´època i que avui cobra actualitat com una espasa de Dàmocles sobre les construccions del capitalisme d´Estat a la vista. (Amb aquesta possible "xangaïtzació" de l´Havana a tocar i aquesta pulsió pels edificis totèmics, bàsicament hotels, mastodonts sense empatia amb els barris on s´implanten).

La Virreina Centre de la Imatge

Adreça:
C la Rambla, 99
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
La Virreina Centre de la Imatge
Quan
Del 20/07/2019 al 20/10/2019.

Telèfon

Informació:
933161000
Centraleta:
933017775
Fax:
933161194

M'agrada 18

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix