“La memòria del segle XX des dels arxius judicials”

Tornar

Exposicions. La mostra del Departament de Justícia de la Generalitat es pot visitar a l’antiga presó de la Model.

La documentació d’arxiu que l’Administració de justícia produeix en l’exercici de les seves funcions és una font fonamental per als estudis històrics, científics o culturals i també per a la memòria històrica, que es configura a partir de la reivindicació de trajectòries i d’experiències personals viscudes o transmeses.

La documentació judicial corresponent als períodes de la Guerra Civil i de la dictadura franquista que es conserva en arxius judicials i en arxius històrics és un punt d’ancoratge valuós en el record de la ciutadania i en la memòria històrica de bona part del segle XX.

“La memòria del segle XX des dels arxius judicials. Justícia i societat durant la Guerra Civil i el franquisme, a partir de documents dels arxius dels jutjats i del Registre Civil del partit judicial de Barcelona” presenta una selecció de documents dels arxius dels jutjats i del Registre Civil de la ciutat de Barcelona que permet fer un recorregut per la memòria històrica del nostre país.

Els documents mostren diferents aspectes dels efectes de les lleis i la justícia en el dia a dia de la gent durant el període de la Guerra Civil i la dictadura franquista a Barcelona.

Els àmbits de l’exposició estan dedicats a les víctimes de la repressió durant la Guerra Civil i la postguerra i a les dones, la llengua catalana i el control social durant el franquisme.

Horaris

Altres

Organitzat per:
Departament de Justícia.
Se celebra a:
Edifici de La Model.


Exposició "La memòria del segle XX des dels arxius judicials. Justícia i societat durant la Guerra Civil i el franquisme, a partir de documents dels arxius dels jutjats i del Registre Civil del partit judicial de Barcelona".

Exposició organitzada pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, per donar a conèixer els fons documentals històrics dels arxius judicials, en concret dels arxius dels jutjats i del Registre Civil del partit judicial de Barcelona, i destacar la rellevància que tenen per al coneixement de la societat del segle XX.
Mitjançant plafons enrotllables a partir d'imatges de documents, es mostren diferents aspectes de l'afectació de les lleis i la justícia en el dia de la gent, durant el període de la Guerra Civil i la dictadura franquista, a Barcelona.

Edifici de La Model

Adreça:
Entença, 155
Districte:
Eixample
Barri:
La Nova Esquerra de l'Eixample
Codi postal:
08029
Població:
Barcelona
On
Edifici de La Model
Quan
Del 17/09/2019 al 28/11/2019.

M'agrada 19

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix