“Gent del segle XX”

Tornar

Exposicions. La Virreina Centre de la Imatge presenta aquesta mostra d’August Sander.

“Gent del segle XX” constitueix l’exposició més gran que s’ha presentat mai a l’Estat espanyol sobre el projecte homònim d’August Sander. A més de les 187 fotografies organitzades segons els esquemes tipològics de Sander, la mostra inclou un conjunt d’obres de la sèrie “Estudis: l’ésser humà”, pràcticament inèdita en l’àmbit museogràfic internacional fins avui. Es tracta d’imatges que mostren detalls de gesticulacions, mirades i postures, sobretot de les mans, de les persones retratades.

L’exposició, que presenta còpies modernes de gran qualitat realitzades a partir dels negatius de cristall originals en gelatina de plata, es completa amb un apartat documental que aplega cartes manuscrites del fotògraf, les carpetes elaborades a l’època per a algunes seccions i diversos materials bibliogràfics.

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Virreina Centre de la Imatge.


Realitzada en col·laboració amb l´August Sander Archiv del Die Photographische Sammlung/SK Stiftung Kultur de Colònia, Fotografies de «Gent del segle xx» constitueix la major panoràmica que l´Estat espanyol ha dut a terme sobre el projecte homònim d´August Sander.

A més de les 187 fotografies organitzades segons els esquemes tipològics de Sander, s´hi inclou un conjunt d´obres de la sèrie «Estudis: l´ésser humà», pràcticament inèdita en l´àmbit museogràfic internacional fins avui. Es tracta d´imatges que mostren detalls de gesticulacions, mirades i postures, sobretot de les mans, de les persones retratades.

L´exposició, que presenta còpies modernes de gran qualitat realitzades a partir dels negatius de cristall originals en gelatina de plata, es completa amb un apartat documental que aplega cartes manuscrites del fotògraf, les carpetes elaborades a l´època per a algunes seccions, així com diversos materials bibliogràfics.August Sander (Herdorf, 1876 – Colònia, 1964) ocupa una posició absolutament tutelar en la història de la fotografia. Des de Walter Benjamin fins a Susan Sontag, des de Roland Barthes fins a John Berger, una part significativa dels grans narradors d´imatges van mesurar els seus aparells teòrics davant les respectuoses fotografies mancades de sentimentalisme i, doncs, políticament incisives de Sander.

Menschen des 20. Jahrhunderts [Gent del segle xx] és el seu projecte més llegendari, un vast arxiu de retrats professionals i tipològics que reflecteix el teixit productiu de la societat alemanya entre la dècada del 1910 i mitjan dècada del 1950, entre la República de Weimar i l´ocàs del nazisme després de la Segona Guerra Mundial.

La Virreina Centre de la Imatge

Adreça:
C la Rambla, 99
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
La Virreina Centre de la Imatge
Quan
Del 23/03/2019 al 23/06/2019.

Telèfon

Informació:
933161000
Centraleta:
933017775
Fax:
933161194

M'agrada 42

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix