“Dibuixant la mar”

Tornar

A l'espai Botigues de la Generalitat.

Exposicions. Una selecció de dibuixos de paisatges marítims de Joan Jové, ‘JoanjSketch’.

El barceloní Joan Jové, també conegut amb el sobrenom JoanjSketch, es va interessar pel món del dibuix l’any 2013 en conèixer el moviment Urban Sketcher, al qual va decidir sumar-se.
Després de jubilar-se, Jové es va dedicar a desenvolupar aquesta faceta artística i a experimentar-ne totes les possibilitats: dibuix a ploma, puntillisme, aquarel·la… Darrerament ha investigat les possibilitats del gravat (linòleum, aiguafort, litografia, punta seca…) i ha recuperat també la tècnica de la serigrafia, que de molt jove va aprendre del seu pare.

En els darrers anys JoanjSketch ha participat en diverses exposicions, tant col·lectives com en solitari, de dibuixos inspirats en poemes d’Alberti i de Lorca, sobre la violència de gènere, sobre la Barcelona surrealista i, molt especialment, sobre paisatges urbans.

Aquesta mostra se centra en dibuixos sobre el paisatge marítim, molt vinculat a la vida de l’autor. Jové reconeix que el mar és essencial per a ell.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Marítim de Barcelona.


Exposició de dibuixos centrada en el paisatge marítim, un paisatge vinculat a la vida del seu autor, Joan Jové, que des de la infantesa ha abordat una gran quantitat d´obres de diverses tècniques i estils. Jové reconeix el mar com una element essencial per a ell i sovint, diu, ha de baixar a contemplar-lo i a respirar-ne l´aire.

El seu interès pel dibuix neix el 2013 en conèixer el moviment Urban Sketcher. Però no serà fins a la jubilació que es dedicarà plenament a desenvolupar aquesta faceta artística i experimentar-ne totes les seves possibilitats: dibuix a ploma, puntillisme, aquarel·la; i darrerament ha investigat les grans possibilitats del gravat: linòleum, aiguafort, litografia, punta seca, i ha recuperat també la tècnica de la serigrafia que de molt jove va aprendre del seu pare. És així com ha omplert diverses llibretes tant de viatges com d´activitats realitzades amb altres sketchers. En aquests darrers anys ha participat en diverses exposicions, tant col·lectives com en solitari, de dibuixos inspirats en poemes d´Alberti i de Lorca, sobre la violència de gènere, entorn la Barcelona surrealista i, molt especialment, de paisatges urbans.

Exposició organitzada per l´Associació d´Amics del Museu Marítim de Barcelona, de la qual Joan Jové «Joanjsketch» forma part.

Museu Marítim de Barcelona

Adreça:
Av Drassanes, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Museu Marítim de Barcelona
Quan
Del 15/07/2019 al 15/09/2019.

Telèfon

Telèfon:
933429920
Fax:
933187876

Web

Web:
www.mmb.cat

M'agrada 13

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix