“Construint nous mons”

Tornar

Exposicions. Una mostra de les avantguardes històriques a partir de la col·lecció de l’IVAM.

“Construint nous mons. Les avantguardes històriques a la col·lecció de l’IVAM, 1914-1945” analitza l’esperit i l’essència de les avantguardes artístiques de les primeres dècades del segle XX a partir d’una àmplia selecció d’obres procedents de la col·lecció de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), un referent europeu en l’art d’aquest període.

L’exposició ofereix una nova lectura sobre el desenvolupament dels moviments artístics d’aquella època, una etapa en què els artistes van trencar totalment amb les formes d’art establertes.

Tot i que aquest moviment va tenir diferents manifestacions a cada país, tots els artistes de les avantguardes històriques van compartir el rebuig al passat, el culte al que era nou i l’anhel d’experimentació.

Horaris

Altres

Se celebra a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.
Es venen les entrades a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.


Amb obres dels artistes més destacats de la seva època, la col·lecció de l´Institut Valencià d´Art Modern és un referent espanyol i europeu en l´art de les avantguardes del segle XX.
Aquesta exposició proposa una nova lectura sobre el desenvolupament dels moviments artístics de les primeres dècades del segle passat que subratlla la seva llibertat, misteri i utopia.

Les primeres dècades del segle XX van ser testimoni d'una explosió sense precedents de moviments artístics a tot Europa que van plantejar una ruptura amb les formes d'art establertes. Les avantguardes històriques, tal com es coneixen els corrents renovadors d'aquest període, no van ser un fenomen homogeni. Es van desenvolupar en llocs diferents, van tenir la participació de diferents artistes i van adoptar diversos llenguatges expressius, però van compartir el rebuig al passat, el culte a allò nou i l'anhel d'experimentació.

Aquesta exposició analitza l'esperit i l'essència de les avantguardes a partir d'una àmplia selecció d'obres procedents de la col·lecció de l'IVAM i complementada amb peces de disseny de la col·lecció Alfaro Hofmann, de l'escultor Andreu Alfaro (1929-2012).

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Del 12/06/2019 al 15/09/2019.

Telèfon

Informació:
934768600 CaixaFòrum
Informació:
902223040 Fundació La Caixa
Fax:
934768635

Web

Web venda d'entrades:
caixaforum.es

M'agrada 31

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix