“Barcelona flashback. Kit d’història en 100 objectes”

Tornar

Reobertura dimarts 2 de juny

Exposicions. La història de Barcelona en una hora i en un format completament innovador.

“Barcelona flashback. Kit d’història en 100 objectes”: l’art de traspassar el mirall i explorar la ciutat en una hora és un projecte experimental que proposa recórrer la història de Barcelona en una hora.

L’exposició es perfila com un mètode de lectura urbana, un entrenament en l’art d’explorar la ciutat des dels romans fins al segle XXI per mitjà de les millors peces de la col·lecció. “Barcelona flashback” situa el visitant davant del mirall i li proposa que el travessi per conèixer la ciutat en un recorregut amb cinc fases: interrogar testimonis, construir relats, explorar territoris, comparar amb altres urbs i llegir patrimonis.

La proposta suposa un canvi radical en la manera de veure i visitar la ciutat dels barcelonins i barcelonines, i també dels visitants, en pro d’un turisme sostenible i alternatiu.

“Barcelona flashback” forma part dels plans del MUHBA per consolidar-se com a museu de ciutat del segle XXI, i s’insereix de ple en el marc de la futura reforma de la Casa Padellàs, que serà una casa de la història de Barcelona.

Horaris


Barcelona flashback és una síntesi experimental radicalment innovadora en les formes de mostrar i situar la trajectòria de Barcelona, amb un mètode de lectura històrica interrogativa d´objectes, arquitectures i paisatges i amb nous programes ciutadans.

Barcelona flashback és, alhora, una proposta educativa, i és també un projecte de recerca internacional sobre el kit mínim de coneixement i consciència urbana que un museu de ciutat del segle xxi ha de proporcionar, en pro de la democràcia i del dret a la ciutat.

Barcelona flashback s´inscriu de ple en els plans del Muhba com a museu de ciutat del segle xxi, en l´horitzó de la reforma de la Casa Padellàs com a Casa de la Història de Barcelona, nucli de la xarxa d´espais patrimonials del Museu per tota la ciutat.

Barcelona en una hora: testimonis, relats, recorreguts, connexions i patrimonis, punt de partida de formes alternatives de visita urbana.

Mètode de lectura històrica per interrogar la ciutat, des dels romans al segle xxi i amb les millors peces de la col·lecció, i per interpretar els seus patrimonis i paisatges.

Memòries urbanes, del gran rellotge de Barcelona de 1576, símbol dels temps i ritmes de la ciutat moderna, als batecs de la metròpoli contemporània.

BCN & Europa, una aproximació a les ciutats, decisives avui en la construcció d´Europa, a través dels museus de ciutat.

Casa Padellàs - MUHBA Museu d'Història de Barcelona - Plaça del Rei

Adreça:
C Veguer, 2*4
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Casa Padellàs - MUHBA Museu d'Història de Barcelona - Plaça del Rei
Quan
Del 10/10/2019 al 31/12/2020.

Telèfon

Centraleta:
932562100
Fax:
933150957

M'agrada 249

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix