“Antoni Tàpies. Biografia política”

Tornar

Exposicions. La Fundació Tàpies mostra les obres que van establir la identitat d’Antoni Tàpies com un dels artistes essencials de la postguerra europea.

L’exposició “Antoni Tàpies. Biografia política” reuneix, per primera vegada, els conjunts i les sèries d’obres que van establir la identitat de Tàpies com un dels artistes essencials de la postguerra europea, des de mitjan dècada del 1950 i durant la del 1960. També exhibeix les obres que fan palès el compromís de l’artista amb la visualització de les lluites polítiques antifranquistes.

La mostra s’exhibirà a la Fundació Antoni Tàpies des del 8 de juny fins al 24 de febrer del 2019.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Antoni Tàpies.


L´obra d´Antoni Tàpies ha travessat condicions polítiques tan diverses com la postguerra, el franquisme, l´antifranquisme i la instauració de la democràcia a l´Estat espanyol. Malgrat la censura, l´estètica informalista i abstracta de Tàpies va esdevenir signe d´una politització silenciosa. Durant els darrers anys del franquisme la seva pintura va gaudir d´una agència indirecta que demostra una capacitat de mobilització insòlita. A un nivell internacional, Tàpies triomfà com el representant d´una nova generació d´artistes de l´Estat espanyol que sintonitzen amb el cosmopolitisme de l´expressionisme abstracte i l´​art autre impulsat per Michel Tapié. La circulació de les seves obres ateny les cites més destacades, com ara la Documenta, la Biennal de Venècia, la Biennal de São Paulo o el Carnegie International. La seva exhuberància formal, i el sentit paradoxal i irresoluble de les seves peces, el convertiran en un dels representants més destacats de l´art modern.

L´exposició reunirà per primera vegada conjunts i sèries d´obres que a mitjan dècada de 1950 i durant la de 1960 van establir la identitat de Tàpies com un dels artistes essencials de la postguerra europea, així com obres que fan palès el compromís de l´artista amb la visualització de les lluites polítiques antifranquistes. En el context d´aquesta exposició, les peces del fons de la Fundació i els préstecs procedents de col·leccions europees desplegaran la trajectòria de Tàpies a partir d´un exercici biogràfic que, lluny d´il·lustrar la vida de l´artista, pretén examinar la vida de les obres subjectes a una circulació que en pot activar un sentit ric i polisèmic, i on la política no sempre és reconeixible explícitament.

Aquesta exposició coincidirà amb l´edició d´​Antoni Tàpies. Biografia política​, à carrec d´Enciclopèdia Catalana i la Fundació Antoni Tàpies. Així mateix, a la tardor del 2018 la Fundació d´Antoni Tàpies acollirà un Congrés Internacional que pretén reunir investigadors i estudiosos que s´apropin a l´obra d´Antoni Tàpies com un cas d´estudi per aprofundir en el coneixement de la modernitat crítica. Aquestes iniciatives marquen l´inici d´un programa que ha de culminar l´any 2023, quan se celebri el centenari del naixement de l´artista.

Fundació Antoni Tàpies

Adreça:
C Aragó, 255
Districte:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08007
Població:
Barcelona
On
Fundació Antoni Tàpies
Quan
Del 08/06/2018 al 24/02/2019.

Telèfon

Telèfon:
934870315
Reserves:
932075862
Fax:
934870009
Fax:
934592450 reserves

M'agrada 146

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix