La Model s’obre a la ciutat

Tornar

Rutes. La Model s’obre a la ciutadania amb jornades de portes obertes els divendres i dissabtes.

Els veïns i les veïnes de Barcelona estan convidats a fer seu l’espai de la Model a partir de diumenge, 21 de gener. Aquell dia, entre les 15.00 i les 18.00 hores, tindrà lloc la primera de les jornades de portes obertes que es faran cada setmana a l’antiga presó.

A partir del 26 de gener la Model obrirà les portes tots els divendres, de 15.00 a 18.00 hores, i tots els dissabtes, de 10.00 a 18.00 hores (a les 18.00 hores hi entrarà l’últim grup). Aquests dies es podran visitar de forma lliure les instal·lacions de l’antic recinte penitenciari, sense inscripció prèvia, tot i que s’hi entrarà en grups d’un màxim de trenta persones cada quart d’hora. Es podrà passejar per espais com el pati d’entrada, la paqueteria, el locutori, el centre del panòptic, les galeries 4 i 5 i el pati poliesportiu.

Posteriorment, a la primavera, aquestes visites lliures conviuran amb visites guiades i visites tematitzades, que permetran aprofundir en coneixements o continguts relacionats amb l’antic centre penitenciari o amb els diferents col·lectius que va acollir al llarg de la seva història.

La ciutadania també podrà descobrir el pati interior nou, un espai verd que obrirà de dilluns a dissabte, de 10.00 a 19.00 hores.

Coincidint amb l’obertura de la Model, es podrà veure l’exposició fotogràfica “La Model per dins”, que mostrarà al mur perimetral exterior de l’antiga presó una sèrie de fotografies de gran format dels espais interiors. Obra del fotògraf Josep Maria de Llobet, les imatges són testimonis de com era l’interior de la presó en el moment en què va ser tancada definitivament, el mes de juny del 2017.

Podeu consultar tota la informació sobre les visites en aquest web.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Edifici de La Model.


L´edifici de La Model estarà obert a la ciutadania per a fer-hi visites lliures.

No cal inscripció prèvia, tot i que es fan grups de 30 persones que poden visitar les instal·lacions de l'antiga presó cada 15 minuts. A les 18 h entra l'últim grup.

El Centre Penitenciari d'Homes de Barcelona "la Model" va ser projectada pels arquitectes Salvador Vinyals i Sabaté i Josep Domènech i Estapà, i inaugurada el 9 de juny de 1904. Va estar en servei durant 113 anys, que correspondrien als períodes que van des de la Restauració (Setmana Tràgica, anarquisme, sindicalisme), fins el Franquisme i la Democràcia.

Edifici de La Model

Adreça:
Entença, 155
Districte:
Eixample
Barri:
La Nova Esquerra de l'Eixample
Codi postal:
08029
Població:
Barcelona
On
Edifici de La Model
Quan
Acte permanent

M'agrada 1296

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix