'Kosmopolis 2022' Festa Internacional de la Literatura Amplificada

Tornar

Al llarg de tot l’any, el CCCB ofereix un programa d’activitats per mantenir viu, entre les seves diferents edicions, l’esperit del festival biennal Kosmopolis dedicat a la literatura en tots els seus vessants.

Les quatre primeres sessions d’aquest 2022 ens apropen a la bogeria de Hamlet (21 gener), a l’obra de Dante(26 gener) i a les darreres novetats editorials d’ Amélie Nothomb(2 febrer) i Judith Schalansky(9 febrer), amb la presència d’ambdues autores a Barcelona.

“Hamlet: l'arma de la bogeria”. Conversa amb Ester Jordana i José Valenzuela

Divendres, 21 de gener a les 18.30 h. Auditori del CCCB.

En aquesta sessió, la professora de filosofia Ester Jordana i el professor i enginyer José Valenzuela conversaran sobre Hamlet i el paper de la bogeria en aquesta tragèdia i establiran paral·lelismes amb el tractament de la bogeria en la societat contemporània.

Aquesta activitat està organitzada amb La Perla 29 en el marc de les representacions del nou muntatge de l’obra de Shakespeare Hamlet Aribau .

“Dante, un foc que no s'apaga”. Conversa amb Alessandro Barbero i José Maria Micó

Dimecres 26 de gener a les 18.30 h. Sala Teatre del CCCB.

Amb motiu dels set-cents anys de la mort de Dante Alighieri, Alessandro Barbero i José María Micó ens aportaran les claus per llegir avui un dels autors fonamentals de la cultura europea, acompanyats d’una lectura a càrrec de l’actriu Mercedes Sampietro .

Amélie Nothomb conversa amb Sergi Pàmies. “La set d’escriure”

Dimecres 2 de febrer a les 18.30 h. Sala Teatre del CCCB.

Aprofitant la publicació de la seva darrera novel·la, Set (Anagrama, 2022) , l’escriptora belga Amélie Nothomb conversarà al CCCB sobre la seva trajectòria literària amb Sergi Pàmies , escriptor i traductor de bona part de les seves novel·les. Nothomb parlarà sobre la seva grafomania (escriu almenys quatre hores cada dia) i sobre l’origen de les seves històries, que l’han situada com una de les grans autores de les lletres franceses.

Judith Schalansky. “Inventari de coses perdudes”

Dimecres 9 de febrer a les 18.30 h. Sala Teatre del CCCB.

Arran de l’ Inventari de coses perdudes (Més Llibres, 2020 i Acantilado, 2021), el seu nou llibre-arxiu, l’escriptora alemanya Judith Schalansky visitarà el CCCB per parlar del poder de la memòria i de la potència de la ficció per recordar i reviure allò que hem estat o hem conegut.

Samanta Schweblin conversa amb Jorge Carrión al CCCB

Dimecres 23 de març a les 18.30 h. Hall del CCCB

El CCCB us convida a la conversa que entaularan els escriptors Samanta Schweblin i Jorge Carrión el proper dimecres 23 de març a partir de les 18.30h al Hall del CCCB. Schweblin, considerada una de les veus clau de la nova literatura llatinoamericana, ens parlarà de la seva narrativa, una obra entre el realisme incòmode, la fantasia i la ciència-ficció.

El manuscrit Voynich. Un enigma a través dels segles

Divendres 27 de maig a les 18:30 h. Al Mirador del CCCB

L’escriptora i periodista Elisa McCausland conversa amb els escriptors Diego Salgado i Francisco Jota-Pérez sobre el misteriós manuscrit Voynich del segle XV, que intriga acadèmics i investigadors i que cap especialista encara no ha pogut desxifrar.

Colm Tóibín i Jordi Puntí

La vida secreta dels escriptors

Dimecres 29 de juny a les 18:30 h. Al Pati de les Dones

L’escriptor irlandès Colm Tóibin reflexiona en companyia de l’escriptor Jordi Puntí sobre el poder de la ficció per explicar les vides dels grans creadors, a partir de la seva darrera novel·la, El mag.

Col·lectiu Estampa i Inés Macpherson

Escriure amb intel·ligència artificial

Dimarts 27 de setembre, a les 18:30 h al Hall

El col·lectiu Estampa i l’escriptora Inés Macpherson proposen la creació en directe d’alguns elements de la producció d’un llibre mitjançant eines d’intel·ligència artificial.

Pedrolo, batalla oberta

Celebració del llegat literari de Manuel de Pedrolo

Dissabte 1 d'octubre, a les 18:30 h al Pati de les Dones

En aquesta sessió té lloc una batalla literària molt especial dedicada a les infinites cares de Manuel de Pedrolo. Sis «contrincants» defensaran l’obra pedroliana que els ha marcat més i el públic, qui ho vulgui, també podrà pujar al ring dialèctic.

Hi participaran  Núria Cadenes, Teresa Colom, Joaquim Carbó, Júlia Ojeda, Gerard Furest i Sebastià Bennasar

Horaris

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Quan
Des de 21/01/2022 al 31/12/2022

Telèfon

Tel.:
933064100
Fax:
933064101

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix