"Grec'19" Festival de Barcelona - Grec ciutat: Espectacle "Càsting Giulietta" , a càrrec de Juan Carlos Martel Bayod

Tornar


En aquest muntatge de teatre comunitari un grup de dones de més de vuitanta anys ens parlaran sobre l'amor i la soledat a partir de l'experiència i la memòria. Es busca una Julieta emancipada de tot mite que ofereixi la seva visió de l'amor.

Utilitzem la mentida del teatre per explicar, si és que això és possible, una de les veritats humanes fins ara poc qüestionades: l'amor. Complementem aquesta veritat amb el testimoni de dones que, mitjançant les seves experiències viscudes, construiran i destruiran mites al voltant d'aquesta necessitat afectiva que ens mou a tots. Es tracta de posar en joc sobre l'escenari la definició d'amor que habita en el nostre imaginari col·lectiu i que condiciona la manera que tenim d'entendre i posar en pràctica les nostres relacions. En aquest sentit, la història de Romeu i Julieta escrita per William Shakespeare és el punt de partida amb el qual les dones debatran a favor i en contra d'aquest amor romàntic. L'espectacle documenta en primera persona l'existència d'una mentalitat social que modela els nostres afectes i la nostra companyia, especialment la de les dones. I per contra, també ens mostra què entenem per amor des de l'experiència, i per tant, des de la vida, davant la ficció provinent de la literatura o el cinema.

Juan Carlos Martel Bayod treballa per fer un teatre amb contingut social on siguin representades totes les capes i col·lectius. Amb aquest projecte teatral vol mostrar tota la cruesa que, tan sovint, forma part de la mateixa bellesa i retornar el fet escènic a la societat que l'ha fet néixer, fent-la participar en el procés de creació. Aquest és el segon muntatge que segueix aquesta línia ideològica després de Sis personatges – Homenatge a Tomás Giner (2018). Martel Bayod també ha dirigit altres muntatges com ara L'inframon, Joc de miralls o Una Ilíada. Des del febrer d'aquest mateix any, és el nou director del Teatre Lliure de Barcelona.

Una coproducció del Teatre Lliure i el Grec Festival de Barcelona.

Amb la col·laboració de la Fundació Amics de la Gent Gran, La Fundació Privada Avismón Catalunya, el Teatre de L'Artesà del Prat de Llobregat i el Teatro della Pergola / Teatro Nazionale della Toscana.

Agraïments: Eva Garcia, Art i Part, Cruz Roja, Departament de promoció de la gent gran de l'Ajuntament de Barcelona.

Idea i direcció: Juan Carlos Martel Bayod Dramatúrgia: Marc Artigau Dramaturgista: Georgina Oliva Amb: Rosó Amades, Genoveva Garriga, Isabel Linares, Maria Dolores López, Clara Manyós, Àurea Màrquez, Mariona Mayolas, Alícia Pueyo, Maria Salvador, Paquita Soler Disseny de l'espai i vestuari: Xesca Salvà Disseny de la il·luminació: Marc Lleixà Disseny del so: Lucas Ariel Vallejos Disseny de vídeo: Joan Rodon Ajudanta de direcció i entrenament actoral: Clara Manyós Continguts i assessorament: Mireia Estrada Fotografies del procés: Juan Lemus

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Lliure de Gràcia - Teatre Lliure.
Es venen les entrades a:
Tiquet Rambles - Palau de la Virreina. Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes, sent l'únic punt de venda dels descomptes per a grups i Last Minute.
Web Festival GREC - Palau de la Virreina. Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes tret de les de venda exclusiva a Tiquet Rambles (grups i Last Minute).
Taquilla de Montjuïc *Pl Margarida Xirgu - Teatre Lliure. A taquilles el mateix dia com a mínim 1 hora abans de l'inici. Entrades sense descompte i també amb descomptes tret de les de venda exclusiva a Tiquet Rambla (grups i Last Minute) i abonaments.

Sala Lliure de Gràcia - Teatre Lliure

Adreça:
C Montseny, 47
Districte:
Gràcia
Barri:
La Vila de Gràcia
Codi postal:
08012
Població:
Barcelona
On
Sala Lliure de Gràcia - Teatre Lliure
Quan
Del 18/07/2019 al 13/10/2019.

Telèfon

Centraleta:
932892770
Telèfon:
932387625 (els dies de funció a partir de les 16 h)
Telèfon de l'acte:
933161000 (informació sobre l'accesibilitat dels espais)
Telèfon de l'acte:
933171416 (missatges text curt per a persones amb discapacitat auditiva)

M'agrada 9

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix