Festival "IF Barcelona 2019"

Tornar


Enguany clou la tercera biennal d´IF Barcelona, el festival de teatre visual, de figures i titelles de Catalunya que, amb el subtítol "Figura i cos", té com a protagonista el cos humà i la seva presència escènica en forma de figura.

Des de l´inici del que s´ha anomenat la modernitat, s´ha produït un esqueixament entre fons i forma que ha empès l´evolució de l´art en mil direccions diverses. La distinció entre significat i significant es manifesta en l´àmbit escènic en un creixent interès per "objectualitzar" l´actor. El cos escènic ha tendit a convertir-se no pas en allò que representa sinó en allò que és en essència: una màscara, una carcassa, un titella, en definitiva. És aquí on les propostes de la modernitat occidental es troben i dialoguen amb el teatre arcaic, els rituals, les tradicions barroques i la pervivència, a la perifèria del món industrial, d´un univers simbòlic i performatiu titllat d´exòtic, com el dels Bonecos de Santo Aleixo -Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO- que podrem veure en aquesta edició.

IF Barcelona, amb el seu compromís amb el suport a la creació i recerca en teatre visual, encara un ventall de corpografies -des del butoh a l´acció, i amb la figura humana com a nexe comú- de plena vigència.

Podeu consultar el programa d'activitat al següent enllaç

Centre Arts Santa Mònica, Institut Teatre, Sala Hiroshima, Antic Te3atre i altres espais

Adreça:
C Rambla, 7
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Centre Arts Santa Mònica, Institut Teatre, Sala Hiroshima, Antic Te3atre i altres espais
Quan
Del 06/11/2019 al 17/11/2019.

M'agrada 3

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix