"Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol"

Tornar

Exposició. Els creadors del Poble Espanyol van visitar 1.600 poblacions abans de construir-lo. A l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona podeu veure les fotografies d'aquell viatge (1927) i de la posterior construcció (1928) i inauguració (1929).

L’exposició “Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol de Montjuïc” presenta el recorregut per una bona part del territori espanyol que, durant un mes, van fer Miquel Utrillo, enginyer, pintor, crític d’art i cap del projecte; Xavier Nogués, dibuixant i pintor, i Francesc Folguera i Ramon Reventós, arquitectes, per recollir documentació visual per al projecte arquitectònic d’edificació del Poble Espanyol de Montjuïc. Van reunir més d’un miler de fotografies i dibuixos que van servir per construir-lo i ara es troben a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

Les obres es van iniciar al gener del 1928 i el procés constructiu també va ser objecte de reportatges fotogràfics. El Poble Espanyol es va inaugurar el maig del 1929 en el marc de l’Exposició Internacional de Barcelona.

Horaris


L´exposició "Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol de Montjuïc" presenta el recorregut per una bona part del territori espanyol que, durant un mes, van fer Miquel Utrillo, enginyer, pintor, crític d´art i cap del projecte; Xavier Nogués, dibuixant i pintor, i Francesc Folguera i Ramon Reventós, arquitectes, per recollir documentació visual per al projecte arquitectònic d´edificació del Poble Espanyol de Montjuïc. Van reunir més d´un miler de fotografies i dibuixos que van servir per construir-lo.

Les obres es van iniciar el gener del 1928 i el procés constructiu també va ser objecte de reportatges fotogràfics. El Poble Espanyol es va inaugurar el maig del 1929 en el marc de l´Exposició Internacional de Barcelona.​

Sala d'Exposicions - Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Adreça:
Pl Pons i Clerch, 2
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Sala d'Exposicions - Arxiu Fotogràfic de Barcelona
Quan
Del 10/11/2020 al 25/04/2021.

Telèfon

Tel.:
932563420
Fax:
933178327

M'agrada 34

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix