“Txema Salvans. Perfect Day”

Tornar

Exposicions. Un recorregut exclusiu sobre l’última sèrie del fotògraf.

Txema Salvans és especialista a estudiar la quotidianitat i els comportaments socials que neixen del dia a dia de cadascú. Així ho podem comprovar aquesta tardor a Foto Colectania, en una mostra exhaustiva de l’últim treball del fotògraf.

A “Perfect Day”, Salvans qüestiona els estereotips derivats de la sobreexplotació turística del nostre litoral, a través d’un recorregut des de Girona fins a Algesires emmarcat entre el 2005 i el 2020. Les obres presents agrupen llocs de diferent caire que protagonitzen els moments d’oci. 

La irònica mirada del fotoperiodista ens transmet la gravetat d’aquestes situacions, gràcies a l’enfocament documental i artístic que l’ha acompanyat des de fa dues dècades i del qual han deixat constància els principals mitjans internacionals, festivals i museus.  L’exposició se suma als anteriors treballs de l’artista, publicats el 2018 (“My Kingdom” i la segona part de “The Waiting Game”).

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Privada Foto Colectania.

Des dels seus primers treballs fotogràfics, Txema Salvans indaga en el territori de la quotidianitat i en els nostres sorprenents compartiments socials.

Perfect Day és un exhaustiu recorregut per la costa mediterrània, des de Girona fins a Algesires, realitzat entre 2005 i 2020. En aquesta ocasió, Salvans posa el focus en els sorprenents llocs on consumim el nostre temps d'oci. Amb el seu característic estil formal i conceptual, on la ironia ens ajuda a entendre la dimensió de la tragèdia, ens convida a qüestionar-nos els estereotips derivats de la sobreexplotació del nostre litoral turístic.

Aquesta sèrie, publicada en plena pandèmia per l'editorial britànica MACK, condensa de forma contundent i subtil la trajectòria de Salvans, aprofundint en la temàtica que persegueix l'autor en els seus darrers treballs: la resiliència de l'ésser humà per convertir espais aparentment inhòspits en territoris de desconnexió i supervivència personal.

Des de fa dues dècades, Txema Salvans (1971, Barcelona) desenvolupa la seva obra amb un enfocament documental i artístic al marge dels circuïts usuals del fotoperiodisme, apropant-se també a l'assaig fotogràfic.

Joan Fontcuberta ha descrit el seu treball com un "equilibri entre el pensament crític i el sentit poètic de l'humor". Cronista de l'Espanya contemporània, els seus projectes es consoliden, sobretot, en el format llibre. El seu primer llibre Nice To Meet You (ACTAR, 2005) va rebre el premi Photo España 2005 al millor fotollibre. The Waiting Game (RM, 2013) va ser guardonat com a millor fotollibre Iberoamericà (2012).

El 2018 va publicar My Kingdom (Mack, 2018) i també la segona part de The Waiting Game (RM, 2018). Perfect Day (Mack, 2020) és el darrer projecte publicat en plena pandèmia.

L'obra de Txema Salvans ha estat publicada pels principals mitjans internacionals, com Le Monde, Suddeustsche Zeitung Magazine, Stern, New York Times, NZZ, Liberation, Monocle, Colors, Big Mag, Vice, Marie Claire, GQ France, Elephant, British Journal of Photography, Wallpaper, I-D Magazine, Matador i El País Semanal.

Ha exposat en nombrosos festivals i museus, destacant el Centre d'Art Contemporani Arts Santa Mònica, La Virreina Centre de la Imatge, el Museu d'Art Contemporani d'Hamburg, el Museum für Photographie Braunschweig i el Museo Centro de Arte Reina Sofía.

Fundació Privada Foto Colectania

Adreça:
Pg Picasso, 14
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
On
Fundació Privada Foto Colectania
Quan
Des de 15/09/2021 al 21/11/2021

Telèfon

Tel.:
932171626

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix