“Traspassant mars i murs. L’art com a salvavides”

Tornar

Al vestíbul

Exposicions. Un projecte de transformació social en el qual han participat 182 joves interns.

L’exposició mostra fotografies i dibuixos preparatoris d’aquest projecte de transformació social: un mural de 60 metres lineals, que envolta el Centre Can Lupià, pintat per 182 joves interns, els quals van decidir dedicar l’últim tram al mar.

 “Traspassant murs” és el projecte de mediació artística de la Fundació Setba, entitat sense ànim de lucre que vol contribuir a la transformació social a través de la cultura. La Fundació idea projectes amb artistes professionals i rep el suport, en aquest cas, del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu general de   “Traspassant murs” és augmentar les possibilitats de reinserció dels joves, tant per a la millora de la seva autoestima com de les competències relacionals i d’acció, transformant l’espai físic on conviuen i mostrant-los que l’art és un llenguatge vàlid.

El projecte   “Traspassant murs” va començar l’any 2018 al Centre Can Llupià de Barcelona, sota la direcció de l’artista multidisciplinari Marcel·lí Antúnez, i va acabar el març del 2021, amb un any en blanc a causa de la pandèmia.


Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Marítim de Barcelona.

L’exposició és un recorregut per sis plafons amb fotografies i vitrines amb dibuixos preparatoris d’aquest projecte de transformació social: un mural de 60 metres lineals, que envolta el Centre Can Lupià, pintat per 182 joves interns, els quals van decidir dedicar l’últim tram al mar.

Traspassant murs és el projecte de mediació artística de la Fundació Setba, entitat sense ànim de lucre que vol contribuir a la transformació social a través de la cultura. La Fundació idea projectes de la mà d’artistes professionals i compta amb el suport, en aquest cas, del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu general de Traspassant murs és augmentar les possibilitats de reinserció dels joves, tant per a la millora de la seva autoestima com de les competències relacionals i d’acció, transformant l’espai físic on conviuen i mostrant-los que l’art és un llenguatge vàlid.

El projecte Traspassant murs va començar l’any 2018 al Centre Can Llupià de Barcelona sota la direcció de l’artista multidisciplinari Marcel·lí Antúnez i va finalitzar el març del 2021, amb un any en blanc a causa de la pandèmia.

Amb motiu d’aquesta nova exposició, el dijous 16 de setembre a les 11 h tindrà lloc una visita guiada per a premsa conduïda per Cristina Sampere , directora de la Fundació Setba, l’artista Marcel·lí Antúnez i la cap d’activitats i exposicions de l’MMB, Mireia Mayolas .

Per al Museu Marítim de Barcelona és una altra oportunitat per mostrar l’imaginari del mar, des del punt de vista d’aquest col·lectiu. Un mar que per a molts d’aquests joves ha estat un punt d’inflexió a les seves existències, ja que les seves noves vides a Europa comencen, i moltes d’elles també acaben, al mar. D’altra banda, per al Museu Marítim aquesta exposició és una nova ocasió per implicar-se en un projecte social, i afermar-se en els objectius de la institució: promoure la inclusió social de tots els col·lectius i, en especial, dels més desfavorits i/o vulnerables.

Museu Marítim de Barcelona

Adreça:
Avinguda de les Drassanes, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Museu Marítim de Barcelona
Quan
Des de 16/09/2021 al 20/02/2022

Telèfon

Tel.:
933429920
Fax:
933187876

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix