"Tattoo. Art sota la pell"

Tornar

Exposicions. Orígens del tatuatge i anàlisis d'un fenomen global en la creació artística

'Tatau' és l'origen etimològic de la paraula que coneixem avui en dia com a 'tatuatge'. Una paraula polinèsia que vol dir 'ferida oberta' i que es remunta al s. XVIII. Al llarg del temps ha jugat un paper representatiu dins la societat: des de la pràctica ancestral i identitària fins a convertir-se en un objecte de fascinació i creació artística contemporània.

CaixaForum presenta una exposició amb més de 240 obres històriques i contemporànies per conèixer els orígens del tatuatge i analitzar la seva transició en el temps fins a convertir-se en un fenomen permanent i global. Una mirada antropològica, geogràfica i artística que explora els diferents usos i funcions del tatuatge a través de les diferents èpoques i cultures.

L'exposició destaca el gest de l'artista, els intercanvis internacionals entre tatuadors i l'aparició d'estils sincrètics. Aplega obres d'artistes del tatuatge que procedeixen de països com el Japó, els EUA, França, Suïssa i la Polinèsia, i com a particularitat, presenta una vintena de models de silicona tatuats per mestres d'aquest art, així com una vintena de projectes de tatuatge pintats en kakemonos.

Horaris

La pràctica de tatuar ha donat lloc a intercanvis entre països, cultures i societats i s’ha convertit en un fenomen global en la creació artística del present.

L’exposició aplega més de 150 obres històriques i contemporànies, en què s’inclou l’obra d’artistes del tatuatge que procedeixen de països com el Japó, els EUA, França, Suïssa i la Polinèsia.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Font de la Guatlla
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Des de 18/05/2022 al 28/08/2022

Telèfon

Informació:
934768600
Informació:
902223040
Fax:
934768635

Web

Web venda d'entrades:
https://caixaforum.org

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix