Exposició 'RCR. El somni de la vila'

Tornar


L´Arts Santa Mònica acull l´exposició "RCR. EL SOMNI DE LA VILA", que aplega dues exposicions precedents a l´entorn del projecte de la Vila, un centre de creativitat compartida impulsat per la fundació RCR Bunka. Les exposicions han estat "Somni i natura", a l´espai expositiu Catalunya a Venècia en el marc de la Biennal d´Arquitectura de Venècia 2018, i "Geografia de somnis", a l´espai expositiu de la Toto Gallery MA a Tòquio aquest any 2019.

Aquest projecte d'RCR, sigles de Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta arquitectes, premi Pritzker 2017, vol mostrar els seus valors que són el compartir (per engendrar noves relacions i arribar a fites més llunyanes, perquè cal transformar el jo pel nosaltres), les arrels (per prendre consciència dels valors culturals i geogràfics, perquè cal tenir arrels profundes per poder volar més alt) i la significació (per identificar la semàntica dels llocs, perquè cal aprendre a percebre), a través dels paisatges, les arquitectures existents i les noves arquitectures.

Ho fa a través d´imatges en moviment –"Nuvolina", obra d'Hisao Suzuki i Júlia de Balle– i 6 pantalles de vídeo amb:

- "RCR. Càpsula la Vila" d´Isaki Lacuesta i Carolina Rosich.
- "Centre de creativitat compartida", de RCR.
- "3 Debats" a Catalunya a Venècia entre Pedro Gadanho i Eva Franch, entre Glenn Murcutt, Juhani Pallasmaa i William J. R. Curtis, i, entre RCR i William J. R. Curtis.
- "2 exposicions: Venècia i Tòquio" de l´Institut Ramon Llull i la Gallery MA.

I ho fa també a través del bosc de papers pintats en l´espai del Claustre Max Cahner, que expressen d´una manera lliure amb taques de colors el sentiment d´espaialitat, la fragilitat del paper, la força del bosc i, sobretot, l´essencialitat de la natura com a font d´inspiració (per disposició, per cromatisme, per infinitud, per elementalitat). Expressen també la connexió entre cultures i geografies, perquè aquesta presència és la conjunció entre el municipi japonès de Yoshino i la Vila.

Horaris

Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat

Adreça:
C la Rambla, 7
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat
Quan
Del 02/07/2019 al 29/09/2019.

Telèfon

Informació:
935671110
Oficines:
933162810
Fax:
933162817

M'agrada 1

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix