“Nikola Tesla. El geni de l’electricitat moderna”

Tornar

Exposicions. La vida del precursor de la tecnologia moderna, una figura clau en la història de la ciència.

Considerat un dels genis de la ciència i la tecnologia més importants de la història, diuen que va ser un dels inventors del segle XX. Avui és una icona popular. Qui va ser realment Nikola Tesla?

Aquesta exposició aprofundeix en la vida d’aquest precursor de la tecnologia moderna. Idealista, polifacètic i visionari, és, sens dubte, una figura clau en la història de la ciència.

L’exposició —la primera sobre Tesla a Espanya que té el segell oficial del Museu Nikola Tesla de Belgrad, entitat oficialment dipositària del llegat del gran científic serbi— reflecteix la vida d’aquest científic i enginyer extraordinari, una de les ments més brillants que s’han conegut, malgrat totes les dificultats que va experimentar.

És el pare del desenvolupament del corrent altern com a font d’energia, del motor d’inducció i de la transmissió sense fils de l’energia, tot i que el seu gran competidor, Thomas Alva Edison (amb qui va protagonitzar la famosa “guerra dels corrents”), i altres contemporanis es van apropiar del mèrit d’alguns dels seus invents. També va ser pioner en branques de la ciència i de la tecnologia que encara van tardar dècades a prendre’s en consideració seriosament, com la robòtica, les energies alternatives, l’aviònica, les comunicacions interplanetàries...

Al llarg de la seva vida, Tesla va registrar unes 280 patents en 26 països diferents, i se sospita que n’hi pot haver més que encara no s’han identificat. Aquesta xifra, tot i estar lluny de les més de 700 que sovint se li atribueixen, no deixa de ser espectacular. Però, a banda que sigui la xifra real, l’essència dels descobriments i les invencions d’aquest personatge únic radica en les seves solucions enginyoses, aplicacions universals i els nombrosos avenços científics i tecnològics que va posar en marxa arreu del món.

Quan Tesla va néixer, el món funcionava gràcies al vapor i a la força física; quan va morir, ho feia impulsat per l’electricitat. Sovint es diu que Tesla va inventar el segle XX. No va ser l’únic, però les seves aportacions van ser, sens dubte, decisives.


Horaris

Altres

Se celebra a:
CosmoCaixa Barcelona.

Considerat un dels genis de la ciència i la tecnologia més importants de la història, diuen que va ser un dels inventors del segle XX. Avui és una icona popular. Qui va ser realment Nikola Tesla?

En aquesta exposició aprofundim en la vida d’aquest precursor de la tecnologia moderna. Idealista, polifacètic i visionari, és, sens dubte, una figura clau en la història de la ciència.

Aquesta exposició —la primera sobre Tesla a Espanya que té el segell oficial del Museu Nikola Tesla de Belgrad, entitat oficialment dipositària del llegat del gran científic serbi— reflecteix la vida d’aquest científic i enginyer extraordinari, una de les ments més brillants que s’han conegut malgrat totes les dificultats que va experimentar. És el pare del desenvolupament del corrent altern com a font d’energia, del motor d’inducció i de la transmissió sense fils de l’energia, tot i que el seu gran competidor, Thomas Alva Edison (amb qui va protagonitzar la famosa “guerra dels corrents”) i altres contemporanis, es van apropiar del mèrit d’alguns dels seus invents. També va ser pioner en branques de la ciència i de la tecnologia que encara van tardar dècades a ser preses en consideració seriosament, com la robòtica, les energies alternatives, l’aviònica, les comunicacions interplanetàries...

S’ha pogut documentar que, al llarg de la seva vida, Tesla va registrar unes 280 patents a 26 països diferents, i se sospita que n’hi pot haver més que encara no s’han identificat. Aquesta xifra, tot i estar lluny de les més de 700 que sovint se li atribueixen, no deixa de ser espectacular. Però a banda que sigui la xifra real, l’essència dels descobriments i les invencions d’aquest personatge únic radica en les seves solucions enginyoses, aplicacions universals i els nombrosos avenços científics i tecnològics que va posar en marxa arreu del món. Quan Tesla va néixer, el món funcionava gràcies al vapor i a la força física; quan va morir, ho feia impulsat per l’electricitat. Sovint es diu que Tesla va inventar el segle XX. No va ser l’únic, però les seves aportacions van ser, sens dubte, decisives.

CosmoCaixa Barcelona

Adreça:
Carrer d'Isaac Newton, 26
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Població:
Barcelona
On
CosmoCaixa Barcelona
Quan
Des de 29/10/2021 al 13/02/2022

Telèfon

Centraleta:
932126050
Fax:
932537473

Web

Web venda d'entrades:
https://cosmocaixa.org

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix