Exposició 'Nasevo, ciència i essències'

Tornar

A l'Espai ciènciaimés


Aquesta exposició mostra el procés científic i creatiu d´un artista multisensorial que uneix el color i l´olor a través de l´objecte NAS.

De la mateixa manera que el perfumista treballa amb una paleta d´essències, l´artista combina una paleta de colors. Per a NASEVO, les dues paletes són la mateixa.

NASEVO és el nom artístic d´Ernesto Ventós, que per ofici és un reconegut creador d´essències i per passió un col·leccionista molt particular: sord des de la infància, en lloc de mirar les obres d´art, les olora. Les seves obres són objectes lingüístics: un arquetip, el nas; una semàntica: l´olor-color, i un continent, els estils i les formes de l´art. Amb singularitat, NASEVO porta a la terra obres destil·lades, transformadores, amb esperit de mag i d´alquimista.

L´exposició es divideix en sis àmbits. Els tres primers –Piràmide olfactiva. Paleta cromàtica. Famílies olfactives– proposen una aproximació científica al món de les olors. Com es representen visualment les fragàncies? Com es classifiquen? Quines famílies olfactives es coneixen? Quines característiques tenen? De quin color són, segons Nasevo, les olors?

Roques plantes i animals. Vull Olor. Art electrònic – els darrers àmbits – ens proposen una aproximació artística al món olfactiu. La pedra fa olor? Quan fas una cara amb pell de taronja, fa olor la fotografia? El mar fa olor de peix o es el peix que fa olor de mar?

Per a l´artista Nasevo tot fa olor i olora. No només podem olorar nosaltres, també les coses per la capacitat de l´art, fan olor i ens oloren.

Horaris

Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Museu Blau

Adreça:
Pl Leonardo Da Vinci, 4*5
Districte:
Sant Martí
Barri:
El Besòs i el Maresme
Codi postal:
08019
Població:
Barcelona
On
Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Museu Blau
Quan
Del 28/02/2018 al 02/09/2019.

Telèfon

Telèfon:
932566002

M'agrada 110

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix