“Músiques als dits”

Tornar

Reobertura, 9 de juny

Exposicions. Descobriu una de les famílies d’instruments més característiques del continent africà, les sanses.

“Músiques als dits. Sanses africanes de la Fundació La Fontana” és una mostra monogràfica sobre aquesta família d’instruments de l’Àfrica, que presenta una trentena de peces.
Els instruments coneguts com a sanses han estat durant temps un element exclusiu del continent africà, de la Costa d’Ivori a Moçambic, passant pel Camerun i la República Democràtica del Congo. A finals del segle XVIII l’ús d’aquest instrument es va estendre a Amèrica com a conseqüència de les migracions imposades pel tràfic d’esclaus.

Les primeres proves iconogràfiques d’aquest tipus d’objectes, llavors coneguts com a pianinos o pianos de polze, per la tècnica que consisteix a pinçar les tecles sobretot amb els polzes, es remunten a principis del segle XVII i documenten exemplars portats pels missioners portuguesos i italians presents a la conca del riu Congo.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu de la Música - L'Auditori.


Mostra monogràfica dedicada a una de les famílies d´instruments més característiques del continent africà, les sanses.

El Museu de la Música de Barcelona inicia una nova línia de col·laboració amb La Fundació La Fontana, centre d´art privat creat el 1992 per custodiar la col·lecció Helena Folch-Rusiñol, formada per un conjunt excepcional de prop de 2.000 instruments musicals tradicionals de l´Àfrica, Oceania, Àsia i Amèrica, i un fons de 14.000 peces de ceràmica espanyola.

Aquest cicle s´inicia amb Músiques als dits. Sanses africanes de la Fundació La Fontana, una mostra monogràfica dedicada a una de les famílies d´instruments més característiques del continent africà representada per més de trenta peces, que es podrà veure del 19 de setembre de 2019 al 30 d´agost de 2020.

Els instruments coneguts com a sanses – una de les apel·lacions en llengua vernacla més comunes – han estat durant temps una exclusivitat del continent africà, de Costa d´Ivori a Moçambic, passant pel Camerun i la República Democràtica del Congo, d´on provenen la majoria de les peces conservades a la Fundació La Fontana. A finals del segle XVIII l´ús d´aquest instrument s´estén a les Amèriques com a conseqüència de les migracions imposades pel tràfic d´esclaus.

Les primeres proves iconogràfiques d´aquest tipus d´objectes, llavors coneguts com a pianino o pianos de polze per la seva tècnica que consisteix en pinçar les tecles amb els polzes principalment, es remunten al principi del segle XVII i documenten exemplars portats pels missioners portuguesos i italians presents a la conca del riu Congo.

Museu de la Música - L'Auditori

Adreça:
C Lepant, 150
Districte:
Eixample
Barri:
El Fort Pienc
Codi postal:
08013
Població:
Barcelona
On
Museu de la Música - L'Auditori
Quan
Del 19/09/2019 al 30/08/2020.

Telèfon

Centraleta:
932563650
Fax:
932650102

M'agrada 198

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix