Recordes el parc d'atraccions de Montjuïc?

Tornar

Exposició. El parc d'atraccions de Montjuïc, inaugurat l'any 1966, va marcar tota una època en la vida social de Barcelona fins que va tancar el 1998.

La mostra proposa un recorregut per les sales 18 i 19 del Castell de Montjuïc, distribuït en quatre àmbits, que recupera el context històric anterior i en el qual es va gestar la construcció del parc d’atraccions de Montjuïc, el parc durant els anys de funcionament i el seu tancament, en la Barcelona postolímpica, que va implicar el desmantellament i la remodelació de la zona per convertir-la en en els actuals jardins de Joan Brossa.

Exposició dirigida i coordinada pel centre tecnològic Eurecat i ALS, i comissionada per Paco Villar, llicenciat en dret, escriptor i historiador de la ciutat de Barcelona. També ha rebut l’assessorament d’Achus.biz, un projecte obert i col·laboratiu impulsat per Josep Pérez i Esther Borrego. Per la seva banda, Jaume Susany, també col·laborador d’Achus, ha aportat el seu coneixement fruit d’anys de recerca i investigació sobre Barcelona, el parc i les seves atraccions.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Castell de Montjuïc.

El Castell de Montjuïc acull a partir d’aquest mes de setembre i fins al mes de juny l’exposició «Montjuïc. El parc d’atraccions», una exposició participativa organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona que convida el visitant a conèixer el parc d’atraccions que va ocupar part de la muntanya del 1966 al 1998.

La mostra, que s’inaugurarà el proper 23 de setembre coincidint amb les festes de la Mercè, proposa un recorregut per les sales 18 i 19 del Castell, distribuït en quatre àmbits, que recupera el context històric anterior i en el qual es va gestar la construcció del parc d’atraccions de Montjuïc, el parc durant els anys de funcionament i el seu tancament, en la Barcelona postolímpica, que va implicar el seu desmantellament i la remodelació de la zona en els Jardins Joan Brossa.Ideat per l'alcalde Josep Maria de Porcioles a mitjans dels anys seixanta, el parc va ser un dels projectes de transformació de la ciutat que es van impulsar des del consistori franquista i que va formar part d'una operació propagandística que buscava oferir una imatge més moderna del règim.

El parc d'atraccions de Montjuïc, en funcionament durant tres dècades, es va convertir en un lloc emblemàtic de Barcelona, que va marcar tota una època en la vida social de la ciutat fins a l’any 1998, quan va obrir les portes per última vegada.

La mostra està dirigida i coordinada pel centre tecnològic Eurecat i ALS, i comissionada per Paco Villar, llicenciat en dret, escriptor i historiador de la ciutat de Barcelona. Ha comptat també amb l’assessorament d’Achus.biz, un projecte obert i col·laboratiu impulsat per Josep Pérez i Esther Borrego. Per la seva banda, Jaume Susany, també col·laborador d’Achus ha aportat el seu coneixement fruit d’anys de recerca i investigació sobre Barcelona, el parc i les seves atraccions. 

Castell de Montjuïc

Adreça:
Carretera de Montjuïc, 66
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Castell de Montjuïc
Quan
Des de 23/09/2021 al 12/06/2022

Telèfon

Tel.:
932564440

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix