Exposició 'Miró - Picasso'

Tornar

La Fundació Joan Miró i el Museu Picasso de Barcelona, coincidint amb la celebració del 50 aniversari de la mort de Pablo Picasso i el 40 de la de Joan Miró, preparen l’exposició Miró-Picasso, que tindrà lloc a Barcelona, de manera simultània a totes dues seus, entre el 19 d’octubre de 2023 i el 25 de febrer de 2024.

El fil conductor de l’exposició parteix de dos conceptes essencials: d’una banda, l’amistat que van mantenir al llarg de la seva vida Joan Miró i Pablo Picasso, que es pot apreciar en obres i documents que recullen les seves trobades, coincidències i divergències en el terreny artístic, i de l’altra, el seu reconeixement a Barcelona, que es va materialitzar en el llegat que tots dos van deixar a la ciutat en forma de museus monogràfics que porten el seu nom.

Serà la primera vegada que la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso de Barcelona organitzen, produeixen i acullen conjuntament una única exposició en dues institucions que, per elles mateixes, són una clara manifestació de la intensa i extensa relació que Miró i Picasso van mantenir amb la ciutat de Barcelona.

El 2023, Miró-Picasso serà la gran exposició anual patrocinada per la Fundación BBVA a la Fundació Joan Miró, donant continuïtat a una col·laboració estratègica ininterrompuda des del 1989 i que ha fet possible més de 26 exposicions. Miró-Picasso forma part de la «Celebració Picasso 1973-2023», impulsada pels governs de França i Espanya, i amb la colaboració a Espanya per Telefónica.

Direcció: Emmanuel Guigon i Marko Daniel

Comissariat: Sònia Villegas i Teresa Montaner (Fundació Joan Miró), i Margarida Cortadella i Elena Llorens (Museu Picasso de Barcelona)

Coordinació general del projecte a càrrec de Sònia Villegas, amb l’assistència comissarial de Véronique Dupas

Amb la col·laboració de Fundación BBVA, patrocinador institucional de la Fundació Joan Miró

Altres

Se celebra a:
Museu.
Museu Picasso.

Museu Picasso i Museu de la Fundació Joan Miró

Adreça:
Avinguda de Miramar, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Picasso i Museu de la Fundació Joan Miró
Quan
Des de 19/10/2023 al 25/02/2024

Telèfon

Tel.:
934439470
Reserves:
934439479
Fax:
933298609

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber