Exposició 'Manoel de Oliveira, fotògraf'

Tornar

El descobriment d’una faceta desconeguda del llegendari cineasta portuguès en una mostra de la Casa do Cinema Manoel de Oliveira-Fundação de Serralves comissariada per António Preto. Les cent i escaig imatges que es presenten a l’exposició Manoel de Oliveira, fotògraf són una de les grans sorpreses que l’arxiu personal del director, dipositat íntegrament a la Fundação de Serralves (Porto), tenia en reserva. Aquestes fotografies, fetes entre finals dels anys trenta i mitjans dels cinquanta, emmagatzemades durant diverses dècades i majoritàriament inèdites, no solament revelen una faceta desconeguda de Manoel de Oliveira —la seva activitat com a fotògraf—, sinó que també obren noves perspectives sobre com es va desenvolupar la seva carrera cinematogràfica.

El pas d’Oliveira per la imatge estàtica va ser una etapa decisiva en la seva carrera com a cineasta. En diàleg tant amb el pictorialisme com amb el constructivisme i els experiments de la Bauhaus, les seves fotografies es troben a mig camí entre l’exploració dels valors clàssics de la composició i l’esperit modern que inspira les seves primeres obres.

Les imatges que ara es mostren a la Filmoteca de Catalunya afegiran sens dubte un nou capítol a la història de la fotografia portuguesa de la dècada del 1940. Són, sobretot, un valuós instrument per entendre millor la manera en què Oliveira va dirigir la fotografia en les seves pròpies pel·lícules durant un període de deu anys. També contextualitzen, des d’una perspectiva més àmplia, l’estricta composició i l’enquadrament que defineixen el seu cinema.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Filmoteca de Catalunya.

Filmoteca de Catalunya

Adreça:
Plaça de Salvador Seguí, 1*9
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Filmoteca de Catalunya
Quan
Des de 09/11/2022 al 28/02/2023

Telèfon

Centraleta:
935 671 070

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber