Exposició "La poética del límite" , de Juan de Andrés

Tornar


Presentem una nova exposició de Juan de Andrés a la nostra galeria. Després de mostrar els seus darrers treballs al Museo Gurvich de Montevideo a finals del 2019, l´artista de l´Uruguai torna a Barcelona amb "La poética del límite", un recorregut per els darrers 3 anys de la seva obra.

Nascut a Arévalo, Uruguai, en 1941, Juan de Andrés te un íntim vincle amb Barcelona, ciutat en la que ha residit i ha exposat durant gran part de la seva carrera artística, que actualment se mou entre ella i Montevideo.

La seva formació artística la va realitzar a les ordres de Dayman Antúnez i Carlos Llanos, dos membres del taller Torres-García, i si bé la seva obra es lluny de les construccions de Joaquín Torres-García, aquesta etapa li aportarà conceptes relacionats amb l´equilibri, el ritme i l´estructura que marcaran el seu treball.

La docència sempre ha estat important per a Juan de Andrés. A mitjans dels 60 es professor de dibuix fins que, amb l´arribada de la dictadura a l´Uruguai decideix al 1977 instal·lar-se a Espanya, a Zamora. Posteriorment es trasllada a Barcelona on farà amistat amb artistes com Ráfols Casamada o Guinovart i on treballarà com a professor a EINA i al taller municipal d´arts plàstiques de Sant Boi, on va fundar el grup d´art constructiu RASEN.

Al 2011 es torna a traslladar a Montevideo, però mantenint sempre el contacte amb Barcelona, incorporant-se al grup d´artistes de la nostra galeria al 2015.

Pintor, escultor i muralista, als seus casi 80 anys Juan de Andrés segueix treballant intensament seguint el seu camí dins d´una abstracció lírica, amb una geometria exquisida que sap dotar de una gran calidesa. Fent servir teles i fustes, acobla plans en uns quadres que pràcticament son més un objecte que, tot i que podria ser fred, ell aconsegueix transformar en quelcom humà i natural.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Galeria d'Art Sala Dalmau.

Galeria d'Art Sala Dalmau

Adreça:
Consell de Cent, 349
Districte:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08007
Població:
Barcelona
On
Galeria d'Art Sala Dalmau
Quan
Del 05/03/2020 al 15/04/2020.

Telèfon

#:
932154592
Fax:
934878503

M'agrada 13

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix