Exposició 'La pintura. Un repte permanent'

Tornar


Què entenem avui per pintura? De quina manera s'ha anat transformant i reinventant?

Aquesta exposició reuneix una important selecció d'obres de la Col·lecció "la Caixa" d'Art Contemporani que examina el concepte de pintura i la seva habilitat per a reinventar-se.

Al començament del segle xx la pintura va abandonar la seva funció referencial, i de ser una finestra del món es va proposar com una idea, una representació intel·lectual que va constituir una realitat visual autònoma. En aquest procés, la pintura ha desencadenat importants debats, ha estat font d'inspiració i confrontació i ha marcat un punt de partida de nombroses tendències artístiques contemporànies.

Aquesta exposició explora la pintura com un procés mental, una idea abstracta que des de la tela s'expandeix a altres mitjans com la fotografia, l'escultura, el gravat o la instal·lació. És la idea d'allò pictòric, que incorpora una comprensió canviada de la pintura que es plasma entre el concepte intel·lectual i la sensualitat de la matèria. "La pintura: un repte permanent" aplega obres d'artistes que van renovar la pintura als anys seixanta i setanta juntament amb les d'una generació més jove que han ampliat els límits d'aquesta disciplina, i que han reinventat noves fórmules de producció i presentació.

L'exposició disposarà de més de quaranta obres, entre les quals les de Robert Ryman, Sigmar Polke, Gerhard Richter, Wolfgang Tillmans, Robert Mangold, Ignasi Aballí, Ángela de la Cruz, Ruben Guerrero, Günther Förg, Jessica Stockholder, Juan Uslé i Richard Tuttle.

Horaris

Altres

Es venen les entrades a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.
Se celebra a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Del 27/06/2019 al 29/09/2019.

Telèfon

Informació:
934768600 CaixaFòrum
Informació:
902223040 Fundació La Caixa
Fax:
934768635

M'agrada 6

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix