“La ciutat dels passatges. Abans de la via Laietana”

Tornar

Exposicions. Fotografies dels carrers, places i espais que van desaparèixer amb l’obertura de la via Laietana.

A finals de gener de 1908, l’Ajuntament va convocar un concurs de dibuixos i fotografies per documentar tots els carrers, places i espais diversos que desapareixerien amb l’obertura de la via Laietana.

“La ciutat dels passatges. Abans de la via Laietana” presenta ara a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona una selecció de les fotografies que van ser guardonades en aquell concurs. Els autors de les imatges són Adolf Mas, Joan F. Rovira, Carles Passos, Narcís Cuyàs, Josep Pons Escrigas, Miquel Matorrodona i altres fotògrafs dels quals es desconeix la identitat.

Les fotografies constitueixen l’únic registre d’aquell territori desaparegut. Això les converteix en un dels conjunts més importants del patrimoni fotogràfic de la ciutat de Barcelona. També tenen la càrrega simbòlica d’un final d’època i del desacord entre el bloc hegemònic de la ciutat i les seves classes populars.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Arxiu Fotogràfic de Barcelona.


L´Arxiu Fotogràfic de Barcelona presenta l´exposició "La ciutat dels passatges. Abans de la Via Laietana", una selecció de les fotografies guardonades al concurs de dibuixos i fotografies que l´Ajuntament va convocar a finals de gener de 1908 amb l´objectiu de documentar tots els carrers, places i espais diversos que havien de desaparèixer amb l´obertura de la Via Laietana. Els autors són Adolf Mas, Joan F. Rovira, Carles Passos, Narcís Cuyàs, Josep Pons Escrigas, Miquel Matorrodona i altres fotògrafs dels quals es desconeix la identitat.

Les fotografies constitueixen l´únic registre d´aquell territori desaparegut. Aquest fet les converteix en un dels conjunts més importants del patrimoni fotogràfic de la ciutat de Barcelona, però al mateix temps tenen la càrrega simbòlica d´un final d´època i del desacord entre el bloc hegemònic de la ciutat i les seves classes populars.

Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Adreça:
Pl Pons i Clerch, 2
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Arxiu Fotogràfic de Barcelona
Quan
Del 19/06/2019 al 31/10/2019.

Telèfon

Telèfon:
932563420
Fax:
933178327

M'agrada 34

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix