“Josep Coté, fotògraf a bord”

Tornar

Exposicions. De nit, era el violinista del paquebot ‘Marquès de Comillas’. De dia, fotografiava la vida a bord del vaixell.

Si voleu saber com era la vida en un vaixell de grans dimensions de fa setanta anys, el Museu Marítim presenta una exposició inèdita de fotografies de Josep Coté, un músic que va treballar al paquebot Marqués de Comillas, de la Compañía Trasatlántica Española, durant els anys de la postguerra espanyola.

De nit Josep Coté amenitzava les vetllades tocant el violí. I de dia fotografiava la vida quotidiana dels tripulants a bord del vaixell. Es tracta d’escenes espontànies, i de gran valor perquè són escasses, amb què Coté va immortalitzar els menjadors dels oficials i dels cambrers, la cuina, els cambrots, els salons, les cobertes…

El novembre del 2018, el Museu Marítim de Barcelona va rebre en donació el llegat de Coté: 540 negatius, càmeres fotogràfiques i material de laboratori emprat pel fotògraf durant els seus viatges al mar. La major part de les imatges es van fer a bord del Marqués de Comillas, però també hi ha escenes d’altres embarcacions.

La donació té un gran valor perquè representa un fons íntegre sobre la trajectòria professional d’un fotògraf estretament vinculat al món marítim, sobre el seu testimoni fotogràfic i les eines amb les quals va treballar.

“Josep Coté, fotògraf a bord. De dia fotògraf, de nit violinista” es pot visitar a l’espai Botigues de la Generalitat del Museu Marítim.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Marítim de Barcelona.


Exposició fotogràfica de Josep Coté, músic a bord del paquebot Marqués de Comillas, de la Compañía Trasatlántica Española. La seva trajectòria s´emmarca durant els anys de postguerra espanyola. De dia
fotografiava imatges quotidianes dels tripulants a bord del vaixell i de nit amenitzava les vetllades com a músic. Al novembre de 2018 l´MMB va rebre en donació el llegat de Josep Coté: 540 negatius, unes
càmeres fotogràfiques i material de laboratori emprat pel fotògraf durant els seus viatges al mar. Els hereus de Coté han fet pública l´obra a través d´un compte Instagram, que permet reviure la vida d´aquest singular fotògraf i violinista.

Museu Marítim de Barcelona

Adreça:
Av Drassanes, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Museu Marítim de Barcelona
Quan
Del 11/10/2019 al 13/04/2020.

Telèfon

#:
933429920
Fax:
933187876

M'agrada 69

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix