"Joieres 1965-1990. Entre l'art i el disseny"

Tornar

Exposicions. El paper clau de les dones en la renovació de la joieria a la segona meitat del segle XX.

De setembre a novembre el Museu del Disseny presenta una exposició dedicada a les primeres dones joieres que van treballar a Catalunya a la segona meitat del segle XX.

L'exposició fa visible per primera vegada el vincle entre la renovació de la joia a partir dels anys seixanta i l'aparició d'una sèrie de dones joieres que hi van contribuir de manera destacada. Entre l'art —amb peces úniques— i el disseny —amb sèries petites o mitjanes—, les diferents autores, bones coneixedores de la transformació que estava experimentant el món internacional de la joia, especialment a Alemanya, treballant amb nous materials, noves tècniques i noves formes, individualment o col·lectivament, van tenir-hi un rol clau.

S'hi mostrarà obra de les pioneres Ninon Collet i Mariona Lluch, Marta Breis, Teresa Capella, Teresa Casanovas, Anna Font, Montserrat Guardiola, Margarita Kirchner, Ángeles López-Antei, Núria Matabosch, Chelo Sastre i Carmen Zulueta.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu del Disseny de Barcelona.

De setembre a novembre el Museu del Disseny presentarà una exposició dedicada a les primeres dones joieres que van treballar a Catalunya a la segona meitat del segle XX.

L'exposició farà visible per primera vegada el vincle entre la renovació de la joia a partir dels anys seixanta i l'aparició d'una sèrie de dones joieres que hi contribuïren de manera destacada. Entre l'art -amb peces úniques- i el disseny -amb petites o mitjanes sèries-, les diferents autores, bones coneixedores de la transformació que el món internacional de la joia estava experimentant, especialment a Alemanya, treballant amb nous materials, noves tècniques i noves formes, individualment o col·lectivament, van jugar-hi un rol clau.

S'hi mostrarà obra de les pioneres; Ninon Collet i Mariona Lluch, Marta Breis, Teresa Capella, Teresa Casanovas, Anna Font, Montserrat Guardiola, Margarita Kirchner, Ángeles López-Antei, Núria Matabosch, Chelo Sastre i Carmen Zulueta.

Museu del Disseny de Barcelona

Adreça:
Plaça de les Glòries Catalanes, 37*38
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Població:
Barcelona
On
Museu del Disseny de Barcelona
Quan
Des de 02/06/2021 al 30/11/2021

Telèfon

Centraleta:
932566800
Reserves:
932566801

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix