“Joaquim Capdevila. Joies 1959-2019”

Tornar

Exposicions. Homenatge a una figura clau de la renovació de la joia a Catalunya.

Aquesta mostra retrospectiva està dedicada al joier Joaquim Capdevila en el 60è aniversari de la seva trajectòria com a joier i orfebre. Capdevila és una de les figures clau de la nova joia a Catalunya, un renovador de la visió de la joia com a via d’expressió artística.

Joaquim Capdevila (1944) és un creador que s’expressa mitjançant el llenguatge plàstic de la joia. Les seves creacions van més enllà del concepte tradicional de joieria, tant si prescindeix dels metalls preciosos i n’empra de nous —plàstic, pell, teixit, pedres, fusta, cautxú, coure…— com si utilitza l’or i la plata amb pintura acrílica o laca japonesa per dotar les peces d’una gran singularitat cromàtica.

Les peces de Capdevila són inconfusibles per la qualitat plàstica, a mig camí entre la pintura i l’escultura. Les seves creacions poden ser joia d’art, joia objecte o joia experiment, joia personalitzada o joia única.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu del Disseny de Barcelona.


El Museu del Disseny de Barcelona organitza una mostra retrospectiva dedicada al joier Joaquim Capdevila, en el 60è aniversari de la seva trajectòria com a joier i orfebre. Capdevila és una de les figures clau de la Nova joia a Catalunya, un renovador de la visió de la joia com a via d´expressió artística.

Joaquim Capdevila (1944), bon coneixedor dels diversos oficis de la joieria, és un creador que s´expressa mitjançant el llenguatge plàstic de la joia: les seves creacions, peces úniques, van molt més enllà del concepte tradicional de joieria, tant si prescindeix dels metalls preciosos i n´empra de nous –plàstic, pell, teixit, pedres, fusta, cautxú, coure...- com si utilitza l´or i la plata conjuntament amb la pintura acrílica o la laca japonesa per dotar-les d´una gran singularitat cromàtica. Les peces de Capdevila són inconfusibles per la seva qualitat plàstica, a mig camí entre la pintura i l´escultura. Joia d´art, joia-objecte o joia-experiment, joia personalitzada o joia única, són denominacions que poden aplicar-se a la seva obra.

Ha experimentat amb tot tipus de materials i la seva singularitat rau en una bona part en l´aplicació del color a les peces mitjançant la pintura. Però Capdevila no fa joies pintades, sinó que fon les dues arts en una mateixa obra.

Les seves joies són expressió plàstica de reflexions crítiques i experiències viscudes, composicions de format lliure i personal.

La mostra es fa coincidint amb la celebració d´Enjoia´t, a cura de l´AFAD.

Museu del Disseny de Barcelona

Adreça:
Pl Glòries Catalanes, 37*38
Districte:
Sant Martí
Barri:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
Museu del Disseny de Barcelona
Quan
Del 28/09/2019 al 17/11/2019.

Telèfon

Centraleta:
932566800
Reserves:
932566801

M'agrada 40

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix