Itō Shinsui. Tradició i modernitat

Tornar

Exposicions. L’art d’Itō Shinsui (1898-1972), un dels grans mestres del 'shin hanga' japonès, arriba a la Fundació Miró.

Al Japó de l’inici del segle XX, un grup d’artistes i editors van revifar l’ukiyo-e, un art tradicional que havia perillat amb el procés d’industrialització i la influència d’Occident. Aquest moviment artístic era el shin hanga, i Itō Shinsui (1898-1972), un dels seus grans mestres.

L’obra de Shinsui preserva la tradició dels gravats —un univers poblat de cortesanes, samurais i geishes— en el context dels nous temps, i els dota d’una nova sensibilitat.

Més informació en el següent enllaç.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Joan Miró.


La Fundació Joan Miró presenta Ito Shinsui. Tradició i modernitat, una exposició que aprofundeix en l´obra gràfica d´aquest cèlebre pintor i gran mestre d´un dels principals corrents d´art gràfic japonès del segle XX, el shin hanga.

Comissariada per Akiko Katsuta, la mostra reuneix prop d´una seixantena dels seus millors gravats en fusta, produïts entre el 1916 i el 1964 i procedents de la col·lecció de la Fundació Taiyo no Hikari. Itō Shinsui. Tradició i modernitat es completa amb l´obra de Joan Miró Retrat d´Enric Cristòfol Ricart, del 1917 i arribada per a l´ocasió dels fons del MoMA, una de les primeres manifestacions dels
vincles entre l´obra mironiana i el pensament i l´art japonesos.

A finals del segle XIX, el Japó travessava un procés de modernització i industrialització que feia perillar les seves formes artístiques més tradicionals, entre elles l'ukiyo-e. Aquell univers d'«imatges del món flotant» poblat de cortesanes, samurais, geishes i actors del kabuki -el teatre japonès- es veia amenaçat per una creixent influència d'Occident, que, per la seva banda i gràcies a l'experimentació de noves tècniques, materials i formes d'expressió, incorporava elements de la gràfica japonesa a la creació modernista.

Uns anys més tard, a inicis del segle XX, una sèrie d'artistes i editors revifaven aquell art tradicional japonès gràcies al shin hanga, un moviment artístic hereu de l'ukiyo-e que aconseguiria preservar un espai per a la tradició dels gravats en el context dels nous temps dotant-los d'una nova sensibilitat.

En aquesta exposició, la Fundació Joan Miró acull l'obra d'un dels grans mestres del shin hanga, Itō Shinsui (1898-1972), l'actitud artística i estètica del qual ens ajuda a fer evidents, una vegada més, les relacions subtils i profundes entre l'obra de Joan Miró i el pensament i l'art japonesos. L'observació tranquil·la dels objectes o la recerca de noves perspectives capaces d'esquinçar la influència de les velles imatges i tradicions formen part de les coincidències conceptuals i creatives entre ambdós artistes.

Fundació Joan Miró

Adreça:
Av Miramar, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
Fundació Joan Miró
Quan
Del 01/03/2018 al 22/07/2018.

Telèfon

Telèfon:
934439470
Reserves:
934439479
Fax:
933298609

M'agrada 77

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix