Exposició "Henri Toulouse-Lautrec"

Tornar

La mostra s'emmarca en el 140è aniversari de la institució i presenta algunes de les sèries més conegudes de la trajectòria artística de Toulouse-Lautrec, com són les dedicades al món circense.

En col·laboració amb BMR Cultura, el Reial Cercle Artístic presenta aquests dies a les seves sales una mostra amb peces d'Henri Toulouse-Lautrec (Albi, França, 1864 - Château Malromé, França, 1901). L'exposició, oberta fins al 19 de setembre, està comissariada per Rosa Perales Piqueres i s'emmarca en les activitats de celebració del 140è aniversari de la institució.

Qui la visiti hi podrà veure algunes de les sèries més conegudes de la trajectòria artística de Toulouse-Lautrec, com són les dedicades al món circense. Amb personatges com la pallassa Cha-O-Kao, el cap de pista Monsieur Loyal o els clowns Footit i Chocolat, el pintor va trobar la manera d'expressar un art despullat de moralitat i lliure de prejudicis, profundament humà. Com altres artistes de finals del segle XIX i principis del XX, el circ va servir a Toulouse-Lautrec de font d'inspiració i reflex de la seva passió per la vida nocturna. Les obres presents al Reial Cercle Artístic són dibuixos editats després de la defunció del pintor pel seu amic Maurici Joyant i el marxant d'art Adolphe Goupil, fets amb la tècnica de goma bicromatada, que permet apreciar el traçat de la línia, incorporar el color i aconseguir un efecte òptic que permet veure els traços de l'obra original. A l'exposició també hi ha alguns dels coneguts cartells de Toulouse-Lautrec, i sèries dedicades a rostres habituals en aquells anys a la zona de Montmartre.

Horaris

En col·laboració amb BMR Cultura, el Reial Cercle Artístic presenta aquests dies a les seves sales una mostra amb peces d'Henri Toulouse-Lautrec (L'Albi, França, 1864 - Château Malromé, França, 1901). L'exposició, oberta fins al 19 de setembre, està comissariada per Rosa Perales Piqueres i s'emmarca en les activitats de commemoració del 140è aniversari de la institució.

Qui la visiti hi podrà veure algunes de les sèries més conegudes de la trajectòria artística de Toulouse-Lautrec, com són les dedicades al món circense. Amb personatges com la pallassa Cha-O-Kao, el cap de pista Monsieur Loyal o els clowns Footit i Chocolat, el pintor va trobar la manera d'expressar un art despullat de moralitat i lliure de prejudicis, profundament humà. Com altres artistes de finals del segle XIX i principis del XX, el circ va servir a Toulouse-Lautrec de font d'inspiració i reflex de la seva passió per la vida nocturna. Les obres presents al Reial Cercle Artístic són dibuixos editats després de la defunció del pintor pel seu amic Maurici Joyant i el marxant d'art Adolphe Goupil, fets amb la tècnica de goma bicromatada, una tècnica que permet apreciar el traçat de la línia, incorporar el color i aconseguir un efecte òptic que simula estar apreciant els traços de l'obra original. A l'exposició també hi ha alguns dels coneguts cartells de Toulouse-Lautrec, i sèries dedicades a rostres habituals en aquells anys a la zona de Montmartre.

Reial Cercle Artístic - Institut Barcelonès d'Art

Adreça:
C Arcs, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
Reial Cercle Artístic - Institut Barcelonès d'Art
Quan
Des de 23/06/2021 al 19/09/2021

Telèfon

Tel.:
933187866

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix