Exposició 'Gràfica anarquista. Fotografia i revolució social. 1936-1939'

Tornar

L'acte d'inauguració inclou una conferència de Juan José Gallardo, historiador. En el marc de les I Jornades Memòria Històrica barri Bon Pastor, que tenen lloc del 27 de maig a l’1 de juny, organitzades pel Centre d’Estudis-Arxiu (CEA) Vilabesòs.

L’exposició, comissariada per l’Observatori de la Vida Quotidiana OVQ, és un recorregut inèdit per l’arxiu fotogràfic que va crear l’ Oficina de Información y Propaganda de CNT (Confederació Nacional del Treball) - FAI (Federació Anarquista Ibèrica).

Les fotografies mostren els primers dies de la revolució social a Barcelona, l’activitat de les milicianes i milicians, els diversos fronts de guerra, la vida quotidiana a la rereguarda, les manifestacions, mítings i reportatges de les col·lectivitzacions, tant a la ciutat com al camp.

Els autors són entre d’altres: Kati Horna, Margaret Michaelis, Antoni Campañá, David Marco, Pérez de Rozas i fotògrafs dels quals no es coneix la identitat.

El fons està dipositat a la seu del Institut Internacional d’Història Social d’Amsterdam (IISG), entitat encarregada de salvaguardar la memòria de l’organització anarco-sindicalista, i a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona se’n conserva una petita part.

L'Exposició, és a càrrec de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Biblioteca Bon Pastor.

Biblioteca Bon Pastor

Adreça:
Carrer d'Estadella, 64
Districte:
Sant Andreu
Barri:
el Bon Pastor
Població:
Barcelona
On
Biblioteca Bon Pastor
Quan
Des de 27/05/2024 al 25/06/2024

Telèfon

Tel.:
934980216

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber