“Gameplay. Cultura del videojoc”

Tornar

Reobertura a partir del 12 de juny.

Exposicions. L’origen dels videojocs i l’impacte que tenen en la cultura popular, l’art i la societat.

“Gameplay” fa un recorregut per la història del videojoc, el seu llenguatge, l’experimentació, la innovació artística i els videojocs polítics i crítics.

Des que es van popularitzar, als anys setanta i vuitanta, els videojocs s’han desenvolupat com a mitjà expressiu i d’entreteniment i han passat a ocupar un espai central en el nostre imaginari, de tal manera que avui no es poden entendre la societat i la cultura contemporànies sense relacionar-les amb el videojoc.

La mostra també proposa una reflexió sobre la videoludificació creixent de la societat: des dels jocs dels telèfons mòbils, passant pels youtubers i els esports mediàtics (e-sports) fins als anomenats serious games, videojocs formatius amb aplicacions que van més enllà de l’entreteniment.

A “Gameplay” es pot contemplar l’obra d’artistes com Mary Flanagan, Joan Leandre, Harun Farocki, Lawrence Lek, Mónica Rikić i Blast Theory.

Amb 28 punts de joc, des de les primeres màquines recreatives i jocs d’ordinador històrics fins a noves propostes immersives, “Gameplay” està ideada com una exposició per jugar i alhora entendre la cultura del videojoc i gaudir-ne amb esperit crític.

L’exposició també posa l’accent en la producció catalana, sobretot en les obres pioneres, les creacions indie recents i els artistes locals, així com en projectes d’universitats.

Horaris


'Gameplay' fa un viatge als orígens dels videojocs, n'analitza el llenguatge i posa en valor l'impacte que han tingut tant en la cultura popular digital com en l'art i en la societat. L'exposició està pensada com un espai lúdic i de reflexió on podrem jugar i (re)descobrir la cultura del videojoc.

Des de la seva popularització als anys setanta i vuitanta, els videojocs s'han desenvolupat com a mitjà expressiu i d'entreteniment i han passat a ocupar un espai central en el nostre imaginari, de tal manera que avui en dia no es poden entendre la societat i la cultura contemporànies sense relacionar-les amb el videojoc.

«Gameplay» planteja un recorregut per la història del mitjà, el llenguatge del videojoc, l'experimentació i la innovació artística i els videojocs polítics i crítics.

La mostra també proposa una reflexió sobre la creixent videoludificació de la societat: des dels jocs dels telèfons mòbils, passant pels youtubers i els esports mediàtics (e-sports) fins als anomenats serious games, videojocs formatius amb aplicacions que van més enllà de l'entreteniment.

«Gameplay» incorpora l'obra d'artistes com Mary Flanagan, Joan Leandre, Harun Farocki, Lawrence Lek, Mónica Rikić i Blast Theory, entre d'altres.

Amb 28 punts de joc, des de les primeres màquines recreatives i jocs d'ordinador històrics fins a noves propostes immersives, «Gameplay» està pensada com una exposició per jugar i alhora entendre i gaudir de la cultura del videojoc amb esperit crític.

L'exposició para atenció a la producció catalana, especialment a obres pioneres, creacions indie recents i artistes locals, com també a projectes d'universitats.

'Gameplay. Cultura del videojoc' és una adaptació ampliada de "Gameplay. The next level", concebuda i presentada en primer lloc a ZKM| Center for Art Media Karlsruhe.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Quan
Del 19/12/2019 al 30/08/2020.

Telèfon

Tel.:
933064100
Fax:
933064101

Web

Web:
www.cccb.org

M'agrada 414

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix