“Félix González-Torres. Política de relació”

Tornar

Exposicions. Una gran retrospectiva de l’obra de l’artista americà Félix González-Torres.

El MACBA acull “Félix González-Torres. Política de relació”, una exposició dedicada al creador nord-americà. Comissariada per Tanya Barson, la mostra realitza una gran retrospectiva de l’obra de Félix González-Torres (Cuba, 1957–Miami, 1996) dins el discurs postcolonial i les històries connectades d’Espanya i el continent americà.

La mostra s’estructura en quatre sales, cadascuna de les quals se centra en un tema concret del conjunt de problemàtiques que van marcar el camí de l’artista. El conjunt d’aquests constitueixen els cinc capítols de l’exposició. Aquesta, més enllà de compartir la biografia de l’artista, posa èmfasi en la lectura de la seva obra, molt lligada a la cultura espanyola, llatinoamericana i caribenya. A més, destaca la influència formativa de González-Torres en l’estètica queer.

Horaris

El MACBA presenta una gran retrospectiva de l’obra de l’artista americà Felix Gonzalez-Torres, (nascut a Cuba el 1957, i mort a Miami el 1996, degut a les complicacions derivades de la sida). 

Felix Gonzalez-Torres. Política de la relació situa l’obra de Gonzalez-Torres dins el discurs postcolonial i les històries connectades d’Espanya i el continent americà, especialment en la mesura que incideixen en qüestions actuals entorn de la memòria, l’autoritat, la llibertat i la identitat nacional. Es posa èmfasi en la lectura de l’obra de Gonzalez-Torres en relació amb la cultura espanyola, llatinoamericana i caribenya, no com una simple narrativa biogràfica singular, sinó com una manera de complexificar qualsevol lectura essencialista de l’obra de l’artista a través d’una única idea, tema o identitat. L’exposició proposa diverses interpretacions derivades d’aquesta línia d’investigació, i també subratlla la influència formativa de l’obra de Gonzalez-Torres en l’estètica queer.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Adreça:
Pl Àngels, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Quan
Des de 26/03/2021 al 12/09/2021

Telèfon

Tel.:
934813368
Tel.:
934120810
Tel.:
934121270
Tel.:
934121413
Fax:
934124602

Web

Web venda d'entrades:
https://www.macba.cat

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix