"Escher"

Tornar

Exposicions. L'artista gràfic M. C. Escher va jugar amb l’arquitectura i la perspectiva per inventar mons infinits.

 Amb més de 200 obres originals, l’exposició ofereix una retrospectiva dels enigmàtics esbossos i els paradoxals dissenys de Maurits Cornelis Escher, un dels artistes gràfics més famosos del món. 

La mostra inclou els primers gravats i dibuixos realistes inspirats en la natura i el paisatge d’Itàlia. I explora l’obra d'Escher entorn de la tessel·lació i de la transformació de figures que il·lustren com la metamorfosi es va convertir en un element únic del seu art, combinant fantasia i geometria.

En desenvolupar la seva investigació matemàtica, Escher va crear imatges inesgotables, executades amb un detallisme i una precisió del tot excepcionals, i en les seves obres mestres més famoses va arribar a la representació de l’infinit. 

Encara avui, la comunitat científica internacional elogia l’obra de M. C. Escher com un símbol de la interrelació entre art i ciència. Malgrat que el seu coneixement de les matemàtiques era principalment visual i intuïtiu, Escher va jugar amb l’arquitectura i la perspectiva per inventar mons infinits i plens de meravelles. 

L’obra artística de M. C. Escher segueix fascinant milions de persones arreu del món, i inspirant generacions d’artistes, arquitectes, matemàtics, músics i dissenyadors, admiradors tots ells de les seves fantasies lúdiques i les seves fascinants construccions.

Horaris

L'exposició presenta les obres de Maurits Cornelis Escher, un dels artistes gràfics més famosos del món. 

Amb més de 200 obres originals, l’exposició ofereix una retrospectiva dels enigmàtics esbossos i els paradoxals dissenys d’aquest autor, començant pels seus primers gravats i dibuixos realistes inspirats en la natura i el paisatge d’Itàlia. L’exposició explora més a fons l’obra de M. C. Escher entorn de la tessel·lació i de la transformació de figures que il·lustren com la metamorfosi es va convertir en un element únic del seu art, combinant fantasia i geometria. En desenvolupar la seva investigació matemàtica, Escher va crear imatges inesgotables, executades amb un detallisme i una precisió del tot excepcionals, i en les seves obres mestres més famoses va arribar a la representació de l’infinit. 

Encara avui, la comunitat científica internacional elogia l’obra de M. C. Escher com un símbol de la interrelació entre art i ciència. Malgrat que el seu coneixement de les matemàtiques era principalment visual i intuïtiu, Escher va jugar amb l’arquitectura i la perspectiva per inventar mons infinits i envolupants de meravelles. 

L’obra artística de M. C. Escher segueix fascinant milions de persones arreu del món, i inspirant generacions d’artistes, arquitectes, matemàtics, músics i dissenyadors, admiradors tots ells de les seves fantasies lúdiques i les seves fascinants construccions.

Aquesta exposició es presenta a Barcelona gràcies a l’acord entre el Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona i Arthemisia – Evolucionarte, una de les empreses més importants del món en l’àmbit de l’organització i producció d’exposicions, i la col·laboració de The M.C. Escher Foundation.

Museu Marítim de Barcelona

Adreça:
Avinguda de les Drassanes, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Museu Marítim de Barcelona
Quan
Des de 29/04/2021 al 26/09/2021

Telèfon

Tel.:
933429920
Fax:
933187876

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix