‘Emocions. Imatges i gestos del passat i del present’

Tornar

Art. Una reflexió sobre com un art allunyat del nostre temps pot adquirir nova vida en posar-lo en relació amb el món i l’art contemporanis a partir d’emocions comunes a temps històrics diferents.

De la tristesa a l’alegria: aquestes són les dues emocions que mostra l’exposició; la relació i el trànsit de l’una a l’altra a través d’una selecció d’ escultures del segle XII al XV de les col·leccions del Museu Frederic Marés en diàleg amb algunes obres dels segles XX i XXI.

D’aquestes darreres, se n’exhibeixen dues creacions de videoart de Bill Viola, un referent artístic fonamental de la contemporaneïtat, que amb el seu cicle The Passions va treballar les emocions a partir de la tradició artística medieval i renaixentista; dues obres destacades de l’informalisme i de l’espacialisme, d’ Antoni Tàpies i Lucio Fontana, i finalment, una instal·lació lumínica de Javier Riera, creada al segle XXI.

La figura de Maria, la mare de Déu, representant de la humanitat, és el fil conductor dels tres àmbits expositius: El dolor de Maria, La ferida de Crist i La glòria de Maria.

Més informació.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Frederic Marès.

De la tristesa a l’alegria: aquestes són les dues emocions que mostra l’exposició Emocions. Imatges i gestos del passat i del present; la relació i el trànsit de l’una a l’altra a través d’una selecció d’escultures del segle XII al XVI de les col•leccions del Museu Frederic Marés en diàleg amb algunes obres dels segles XX i XXI. D’aquestes darreres, se n’exhibeixen dues creacions de videoart de Bill Viola, un referent artístic fonamental de la contemporaneïtat, que amb el seu cicle The Passions va treballar les emocions a partir de la tradició artística medieval i renaixentista; dues obres destacades de l’informalisme i de l’espacialisme, d’Antoni Tàpies i Lucio Fontana, i finalment, una instal•lació lumínica de Javier Riera, creada al segle XXI.

L’objectiu de l’exposició és reflexionar sobre com un art allunyat del nostre temps pot adquirir nova vida en posar-lo en relació amb el món i l’art contemporanis a partir d’emocions comunes a temps històrics diferents.

Museu Frederic Marès

Adreça:
Plaça de Sant Iu, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
Museu Frederic Marès
Quan
Des de 30/11/2023 al 26/05/2024

Telèfon

Tel.:
932563500

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber