"El centenari. Fellini al món"

Tornar

Exposicions. Un passeig pel món oníric del cineasta i pel seu vessant més íntim.

Més de vint anys després de la seva mort, la fama de Federico Fellini continua viva. La seva notorietat al món és enorme i la seva figura segueix despertant interès. És un referent que, des d’un imaginari propi, va canviar la nostra mirada cap al setè art. 

Aquesta mostra permet als visitants submergir-se en el món oníric de l’autor i conèixer-lo en el seu vessant més íntim, més enllà de la seva filmografia.

Federico Fellini és una figura universal que ha contribuït de manera molt significativa a la història del cinema: de primer com a guionista i després com a director, va crear una galeria de personatges divertits i apassionats. A través del llenguatge del cinema, també va contribuir a donar una imatge internacional d’Itàlia, cosa que el converteix en una figura cabdal de la cultura europea de la segona meitat del segle XX, amb un llegat que forma part de la nostra memòria col·lectiva.

La mostra aplega gran part del material que Fellini va produir o que està relacionat amb ell —una tasca de recopilació sistemàtica en la qual han participat arxius i col·leccionistes públics i privats—. Cartells originals de les seves pel·lícules, cartelleres, guions, contractes, cartes, més de vuitanta fotografies de plató i de la seva vida privada,  atrezzo, vestuari i més de cinquanta dibuixos personals ressalten l’eclecticisme i la versatilitat d’aquest gran director, característiques que l’han elevat al rang de mite.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Castellví.

Més de vint anys després de la seva mort, la fama de  Federico Fellini continua viva. La seva notorietat al món és enorme i la seva figura segueix despertant interès. És un referent que, des d’un imaginari propi, va canviar la nostra mirada cap al setè art. Coorganitzada per l’Istituto Italiano di Cultura a Barcelona i El Born CCM, la mostra permet al visitant submergir-se en el món oníric de l’autor i conèixer-lo en la seva vessant més íntima, més enllà de la seva filmografia.

Federico Fellini és una figura universal que ha contribuït de manera molt significativa a la història del cinema: primer com a guionista i després com a director, va crear una galeria de personatges divertits i apassionats. A través del llenguatge del cinema, també va contribuir a donar una imatge internacional d’Itàlia, el que el converteix en una figura cabdal de la cultura europea de la segona meitat del segle XX i el seu llegat ha passat a formar part de la nostra memòria col·lectiva.

La mostra aplega gran part del material que Fellini va produir o que està relacionat amb ell -una tasca de recopilació sistemàtica en la qual han participat arxius i col·leccionistes públics i privats. Cartells originals de les seves pel·lícules, cartelleres, guions, contractes, cartes, més de 80 fotografies de plató i de la seva vida privada, atrezzo, vestuari i més de 50 dibuixos personals ressalten l’eclecticisme i la versatilitat d’aquest gran director, característiques que l’han elevat a rang de mite.

El Born Centre de Cultura i Memòria - Sala Castellví

Adreça:
Plaça Comercial, 12
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
On
El Born Centre de Cultura i Memòria - Sala Castellví
Quan
Des de 01/10/2021 al 09/01/2022

Telèfon

Tel.:
93 256 68 51

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix