‘Donació Pere Formiguera. La pulsió creativa’

Tornar

Fotografia. Una selecció de l’obra de l’autor, membre destacat de la primera generació d’artistes espanyols que van adoptar la fotografia com a mitjà d’expressió artística al nostre país.

L’any 2016, la família Formiguera diposità al Museu Nacional tot el fons de Pere Formiguera (Barcelona 1952-2013), sumant-se així a la voluntat d’altres fotògrafs de la seva generació que també formen part de la col·lecció de fotografia del Museu.

Aquest dipòsit inicial, després d’un intens treball de neteja, restauració, digitalització i inventari per part del Museu, es transforma aquest any 2023 en una generosa donació per part de la família.

La intenció d’aquesta exposició de petit format és mostrar a títol representatiu algunes de les obres de la donació. S’exposen obres de les seves sèries més conegudes, com ara Cronos i Ulls Clucs, així com les seves obres més experimentals dels anys vuitanta, com ara les sèries de Polaroids o Pixis, entre d’altres.

Més informació.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.

L’any 2016, la família Formiguera diposità al Museu Nacional tot el fons de Pere Formiguera (Barcelona 1952-2013), sumant-se així a la voluntat d’altres fotògrafs de la seva generació que també formen part de la col·lecció de fotografia del Museu. Aquest dipòsit inicial, després d’un intens treball de neteja, restauració, digitalització i inventari per part del Museu, es transforma aquest any 2023 en una generosa donació per part de la família. Un ingrés de gran importància per al museu que és permet seguir incrementant la qualitat i la profunditat de la col·lecció de fotografia, la que més creix en l’actualitat. Aquesta exposició, de petit format, presenta una selecció de l’obra d’aquest autor, membre destacat de la primera generació d’artistes espanyols que van adoptar la fotografia com a mitjà d’expressió artística al nostre país. La intenció és mostrar a títol representatiu algunes de les obres de la donació. S’exposen obres de les seves sèries més conegudes, com ara Cronos i Ulls Clucs, així com les seves obres més experimentals dels anys vuitanta, com ara les sèries de Polaroids o Pixis, entre d’altres. Artista polièdric, historiador de la fotografia, col·leccionista i comissari d’exposicions, l’obra de Pere Formiguera es troba a museus com el MoMA de Nova York, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, el MACBA o el Fons Nacional d’Art Contemporani de París.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Des de 15/12/2023 al 30/06/2024

Telèfon

Informació:
936220376
Tel.:
936220360
Tel.:
936220375
Fax:
936220374

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber