‘Després de la boira, primeres flors’

Tornar

Representació floral. Una mostra d’artistes espanyols, llatinoamericans i asiàtics contemporanis que comparteixen la temàtica floral com a nexe comú.

Casa Àsia i Casa Vicens presenten Després de la boira, primeres flors. Orient i els orientalismes, del modernisme a la modernitat, una exposició que congrega per primera vegada a Barcelona 24 artistes contemporanis que comparteixen un nexe comú, la temàtica floral, encara que cadascun elabora el seu propi discurs creatiu utilitzant diferents formats i suports, com són el dibuix, la pintura, la fotografia, el vídeo i la instal·lació. Aquest projecte expositiu posa en relació l’orientalisme del modernisme i la mundialització de l’art a dia d’avui.

L'exposició temporal està inclosa en preu de les entrades a la Casa Vicens.

Més informació.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Casa Vicens.

Casa Àsia i Casa Vicens presenten el projecte expositiu “Després de la boira, primeres flors. Orient i els orientalismes, del modernisme a la modernitat”. Aquesta exposició reuneix ,per primera vegada a Barcelona, obra de 24 artistes espanyols, llatinoamericans i asiàtics contemporanis que aporten la creació personal en la interpretació de la representació floral. 

La temàtica floral és el nexe que uneix les obres de tots els artistes que participen en aquest projecte amb diferents suports: el dibuix, la pintura, la fotografia, el vídeo i la instal·lació. Un projecte expositiu que posa en relació l’orientalisme del modernisme i la mundialització de l’art a dia d’avui.

Dels 24 artistes que participen a la mostra 11 són espanyols: Antoni Muntadas (instal·lació),Javier Garcerá (pintura), Pablo Marchante (pintura), Teresa Esteban (pintura), Joan Fontcuberta (fotografia), Nicolás Combarro (fotografia), Linarejos Moreno (fotografia), Paula Anta (fotografia), Manuel V. Alonso (dibuix), Marina Nuñez (vídeo), i Marisa González (vídeo-instal·lació). La nord-americana Ana Nance (fotografia) i el francès Jean Marie del Moral (fotografia) tenen nacionalitat espanyola. 

9 són asiàtics: els japonesos Mari Ito (instal·lació pictòrica), Takashi Murakami (pintura), Yasumasa Morimura (fotografia), Nobuyoshi Araki (fotografia) i Azuma Makoto (vídeo). Els coreans Han Sungpil (vídeo) i Lee Lee Nam (vídeo), la xinesa Luo Min (pintura) i la filipina Wawi Navarroza (fotografia). Completen l’exposició 2 artistes llatinoamericans: el colombià Alberto Baraya (instal·lació) i la peruana Cecilia Paredes (fotografia).

La comissària de l’exposició, Menene Gras Balaguer, defineix el projecte expositiu com “una posada en comú de la representació de formes florals afí a totes les produccions contemporànies que s’han agrupat, suscitant un interès particular per la vigència de la representació floral a l’art contemporani; i, de l’altra, partint de la temàtica floral que comparteixen aquests artistes, plantejar les connexions que es poden perfilar entre els treballs que es mostren, la història que els precedeix i els vincles que acrediten el seu interès, en tant que manifestacions posades en valor per la historiografia artística i la crítica contemporània”.

Casa Vicens

Adreça:
C Carolines, 18*24
Districte:
Gràcia
Barri:
la Vila de Gràcia
Població:
Barcelona
On
Casa Vicens
Quan
Des de 26/04/2023 al 07/01/2024

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber